Karting • CIK-FIA

René Lammers Europees kampioen in de OK

Uitgegeven door Bart • 30 juli 2023 14:17

René Lammers heeft op indrukwekkende wijze de titel veroverd van het FIA Europees kampioenschap. De 15-jarige karter uit Zandvoort was voorafgaand aan de finale van de OK al zo goed als zeker van zijn Europese titel. Alleen een diskwalificatie kon nog roet in het eten gooien. In de finale in het Italiaanse Cremona moest de Parolin-rijder genoegen nemen met de vierde plaats, maar dat was ruim voldoende voor de titel.

Rene Lammers


Voorafgaand aan het afsluitende weekend in Italië stond de zoon van Jan Lammers 6 punten voor op naaste belager Gabriel Gomez. Ook bij de vorige EK-ronden in Valencia, Trinec en Rodby scoorde Lammers goede punten.

Met een tweede tijd in de kwalificatie legde René Lammers vrijdag een goede basis voor de rest van het weekend. In de heats noteerde hij vier zeges en een P2 en scoorde zo maximale punten voor het kampioenschap. Op zondagochtend volgde de Super Heat en ook die werd gewonnen. Zo pakte Lammers opnieuw 25 punten voor het kampioenschap.

In de finale mocht Lammers vanaf pole position vertrekken en na een code slow in het begin van de race zakte hij terug naar P4. Op die positie bleef hij rijden om geen risico te nemen voor het kampioenschap. Met een vierde plaats kroonde René Lammers zicht op prachtige wijze tot Europees kampioen.

Rene Lammers


Rene Lammers


Rene Lammers 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS