Karting • WSK

René Lammers maakt indruk met veelbelovend weekend in Franciacorta

Uitgegeven door Bart • 23 februari 2023 05:01

Franciacorta , Italië - René Lammers heeft in de tweede ronde van WSK Super Master Series op de kartbaan van Franciacorta beslag gelegd op de vijfde plaats. De 14-jarige karter uit Zandvoort liet in de OK klasse zien dat het met zijn snelheid wel goed zit. Na winst in de pre-finale moest de rijder van Parolin Motorsport de finale aan de buitenkant van de voorste startrij starten en dat leidde tot een terugval, maar toch kan René terugkijken op een sterk weekend.

René Lammers


In de kwalificatie zat René er al zeer goed bij. Met een tijd van 46.385 was hij de snelste van zijn groep en de tweede plaats overall van de 71 deelnemers. Vervolgens spraken de resultaten in de drie heats, de pre-finale en de finale voor zich. P2, P1 en P3 waren de scores in de heats en de pre-finale werd op overtuigende wijze gewonnen. Dat leverde de tweede startplaats voor de finale op, echter wel aan de lastige buitenkant van de baan.

Vader Jan Lammers legt het nadeel van het starten aan de buitenkant uit. "Tweede wil je natuurlijk sowieso nooit staan, want het gaat om winnen maar met karten is een tweede startplaats extra zuur want dan weet je dat je aan de buitenkant start en 'inritsen' is altijd moeilijk wanneer de binnenste rij bumper-aan-bumper rijdt. Meestal val je terug naar P5 of P6 en is de kop al weg als je je teruggevochten hebt."

René Lammers WSK Super Master Series


Dat scenario voltrok zich, want René viel terug naar P5 en zelfs even naar P6, maar de beloftevolle racer vocht zich spectaculair terug naar de vierde plaats. Drie bochten voor het einde pakte hij meervoudig wereldkampioen Joe Turney met een verrassende actie. "Iedereen complimenteerde hem daarmee, behalve de wedstrijdleiding, die gaf hem één plaats penalty. Jammer natuurlijk, maar de actie halen ze niet meer van het netvlies van de toeschouwers af. Dit is een lekkere stap vooruit en het schept nog meer vertrouwen voor de toekomst."

De WSK Super Master Series gaan begin maart verder op de baan van Sarno.

Archief interview René Lammers:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS