Karting • CIK-FIA

René Lammers toont zijn raceskills en snelt naar fraaie tweede plaats bij FIA EK karting in Trinec

Uitgegeven door Bart • 25 mei 2023 04:01

René Lammers kan terugkijken op een ijzersterk weekend in het FIA Europees kampioenschap. In het Tsjechische Trinec reed de 14-jarige Zandvoorter in de OK-klasse naar de tweede plaats. In het klassement staat de talentvolle rijder na twee raceweekenden ook op de tweede plaats. En dat in zijn eerste jaar in de hoogste categorie van de automatenklasses van de kartsport.

René Lammers


"Een weekend dat er al lang aan zat te komen", zo omschrijft vader Jan Lammers het weekend in Tsjechië. Tijdens het FIA EK streden 80 van de sterkste deelnemers van de wereld om de prijzen. Vanaf de start van het weekend zat René er goed bij. Hij was de snelste in zijn kwalificatiegroep en dat betekende de tweede tijd overall.

In de vijf heats was René zeer constant met de resultaten P2, P1, P1, P1 en P1. In de Super Heat op zondag volgde opnieuw een overwinning, wat betekende dat de Parolin-fabrieksrijder de finale vanaf P2 moest aanvangen. Starten aan de buitenkant is zeker niet ideaal en René moest accepteren dat hij in de eerste bocht een plaats verloor. Even later lag hij nog even vierde, maar na een mooie inhaalactie had hij P3 terug in handen. Dat werd later P2 door een tijdstraf voor Mercedes-junior Alex Powell.

Voormalig F1-coureur Jan Lammers kon niet anders dan tevreden zijn over zijn beloftevolle zoon. "Al met al was het een topweekend met veel toekomstperspectief, want René heeft zijn tweede plaats in het Europese Kampioenschap versterkt en met nog twee races in Denemarken en Italië te gaan schept dat vertrouwen. De 16-jarige winnaar en leider in het EK Gabriel Gomez is 'the man to beat' en dat is de uitdaging die we met vertrouwen tegemoet zien. René is 14 en de beste rookie. We zitten dus gelukkig goed op schema voor wat betreft onze ambitieuze plannen voor de toekomst."

De volgende race voor René is de Champions of the Future op 3 en 4 juni in het Deense Rřdby.

René Lammers


Stand FIA Europees kampioenschap OK na twee ronden:

1- Gabriel Gomez (ITA) - 150 punten
2- René Lammers (NLD) - 136 punten
3- Alex Powell (JAM) - 96 punten
4- Tomass Stolcermanis (LET) - 86 punten
5- Nathaniel Tye (GBR) - 60 punten

Stand bij de teams in de OK:
1- CRG (ITA) - 184 punten
2- Parolin Motorsport (ITA) - 164 punten
3- Prema Racing (ITA) - 129 punten
4- Tony Kart Racing Team (ITA) - 119 punten
5- Energy Corse (ITA) - 88 punten


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS