Karting • WSK

René Lammers sluit WSK Super Master Series af met podiumplaats in de eindstand

Uitgegeven door Bart • 4 mei 2023 16:01

René Lammers heeft de WSK Super Master Series afgesloten met een derde plaats in het eindklassement. Het laatste raceweekend op de kartbaan van Cremona ging niet zonder slag of stoot, maar de 14-jarige karter uit Zandvoort pakte toch voldoende punten om zijn derde plaats vast te houden. In de finale eindigde René op de elfde positie.

Rene Lammers


In het laatste weekend van de Super Master Series waren veel punten te verdienen, maar technische problemen zorgde voor een vroege tegenslag. Vader Jan Lammers geeft tekst en uitleg. "Tijdens de vier testdagen voorafgaand aan dit felbevochten evenement gingen er al drie motoren kapot en werd een flinke scheur in het chassis gevonden. Pas vrijdagochtend vlak voor de kwalificatie had het team van Parolin alles toch weer op orde en reed René comfortabele top 3-tijden. Allemaal domme pech want normaal gesproken blijft alles heel."

In de kwalificatie sloeg de pechduivel opnieuw toe. René stevende af op een tijd in de top 3 tot een membraan in de carburateur het begaf. Lijdzaam moest hij toezien hoe zijn concurrenten doorreden en hij terugviel naar de 15e plaats in zijn groep en P29 overall. "Het onderdeel wat kapot ging was van een toeleverancier dus daar kon onze motorpreparateur GFR helemaal niets aan doen. De motor is verder top. Vanaf dat moment wisten we dat het een ‘uphill battle’ ging worden. Steeds vanaf de zesde rij starten is een uitdaging."

Rene Lammers


René kon in twee van de vier heats ver naar voren komen en reed onder meer naar een derde en vierde plaats. Na de heats stond hij op P19 in de tussenstand. Door een 12e plaats in de pre-finale scoorde de Parolin-rijder vijf punten. In de finale moest hij vanaf P19 komen en was P11 en tien punten het eindresultaat.

"Uiteindelijk keken we alleen nog maar naar de punten die hij kon verzamelen om zijn derde plaats veilig te stellen. 'Damage control’ was de opgave en dat is gelukt. Snelle tijden, mooie inhaalacties, karakter bouwende tegenslagen en nooit opgeven is wat René ons heeft laten zien en daar zijn we best heel trots op. Maar het gaat om het winnen en daar kijken we voor de rest van het seizoen met veel vertrouwen naar uit!"

De volgende race voor René is komend weekend in het kader van 'The Champions of the Future' op de kartbaan van Trinec in Tsjechië.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS