Karting • CIK-FIA

René Lammers na indrukwekkende inhaalrace naar P5 op FIA WK Karting

Uitgegeven door Bart • 23 september 2022 11:01

René Lammers heeft bij het FIA Wereldkampioenschap karten in het Italiaanse Sarno indruk gemaakt tijdens de finale. Startend vanaf de 30e positie kwam de 14-jarige Zandvoorter na een ijzersterke inhaalslag als negende over de finish en door straffen voor vier andere coureurs schoof de Parolin-rijder nog op naar P5.

René Lammers


"Het FIA Wereldkampioenschap is de plaats en het moment om te laten zien wat je kan als coureur, maar die gelegenheid leek René uit z’n handen te glijden", vertelt vader Jan Lammers over de kwalificatie. In de trainingen zat René er steeds goed bij en tijdens de laatste vrije training noteerde hij de derde tijd in een veld van 109 karters. De kwalificatie ging echter de mist in met een tegenvallende 58e positie overall.

Na de kwalificatie volgden zeven heats waar René telkens vanaf de zevende startrij moest beginnen. Na de heats was hij al opgeklommen naar de 28e positie, ondanks het 1 x uitvallen. Uiteindelijk startte de Parolin-rijder vanaf P30 voor de finale van zondag.

René Lammers


Het leek een onmogelijke opgave om in de finale nog iets moois van zijn weekend te maken, maar René reed een ongelofelijk sterke finale. Tussen de beste coureurs van zijn klasse kwam hij als negende over de finish en na de nodige straffen voor veel coureurs schoof René op naar de vijfde plaats.

René vervolgt zijn seizoen op 1 en 2 oktober met de WSK Open Cup in het Italiaanse Lonato. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS