Karting • WSK

René Lammers flikt het opnieuw in de WSK, teambaas tegen Jan Lammers: “We’ve created a monster”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 maart 2021 08:06

Adria – Een week na zijn glorieuze zege bij de WSK Champions Cup heeft René Lammers ook de eerste ronde van de WSK Super Master Series op zijn naam geschreven. Telde er vorige week nog 116 deelnemers in de Mini-klasse, dit keer waren er 120 talentvolle karters naar het circuit van Adria afgereisd. “Na vorige week dachten we dat het nauwelijks beter kon, maar toch heeft René zichzelf weer overtroffen”, zo vatte vader Jan Lammers het kartweekend samen. De snelheidsduivel uit Zandvoort reed bij de WSK in de klasse MINI 60 in totaal acht races en won er daarvan zeven.

René Lammers Team BabyRace WSK Super Master Series

De eerste van vier ronden in de WSK Super Master Series begon na de trainingen op donderdag pas echt op vrijdag. René Lammers had een goede dag, al verliep de kwalificatie nog niet zo lekker, maar dat maakte de rijder van Team Baby Race in de heats meer dan goed. Hij moest telkens vanaf P7 en P8 vertrekken, maar wist toch twee van de drie heats te winnen. “Een kleine aanpassing aan de motor ging de verkeerde kant op en dat leidde tot de derde plaats.”

Op zaterdag volgden twee heats en in beide races kwam René als winnaar over de finish. Zondag was het tijd voor de laatste heat, de pre-finale en de finale. P1, P1 en P1 kwam er achter zijn naam te staan en dat leidde bij teameigenaar Sandro Lorandi tot de volgende uitspraak: “We’ve created a monster.”

In een veld van 120 rijders stak er één rijder continu bovenuit. Al was het verschil met de nummer twee Jan Przrowsky op de streep slechts 0.049. Vader Jan en moeder Mariska waren uiteraard ‘ongelofelijk trots’. Jan: “Ik ben erg onder de indruk. Ik vertel hem helemaal niks, maar hij doet exact wat ik hoop dat hij doet. Soms is het pijnlijk, met name voor zijn vriendje Jan Przyrowsky. Dat is een mannetje wat je zo mee naar huis neemt, zo’n schatje. Op de baan snappen ze dat er gewonnen moet worden en tot nu toe lukt dat René.”

En dus kon René niets anders dan tevreden terugkijken op zijn tweede grote overwinning binnen tien dagen. “De kwali liep niet lekker, maar in de heats ging het super”, zo vertelt René vanuit Italië. “Nu moest ik inhalen en ik kon in de heats elke keer naar voren komen. De baanomstandigheden waren gelijk aan vorige week tijdens de Champions Cup. In de pre-finale ging het al goed en in de finale ook. Na een beetje verdedigen in de eerste ronden, konden Jan en ik mooi met zijn tweeën wegrijden en het aan het einde met elkaar uitvechten. Ik was erg blij dat ik won.”

René blijft nog twee weken in Italië aangezien deze week nog wat trainingen op het menu staan, gevolgd door de tweede wedstrijd in de Super Master Series in La Conca, dat in de hak van Italië ligt. Maandag reden ze vanaf Adria, dat onder de rook van Venetië ligt, naar La Conca in het zuiden van Italië, maar pas nadat René online zijn lessen voor school had gevolgd. “Deze week volg ik de lessen vanuit Italië en dan gaan we vrijdag, zaterdag en zondag testen in La Conca. Een leuke baan, zowel het langzame, technische gedeelte als het snelle gedeelte.”

“We komen 16 maart pas terug naar Nederland”, voegt moeder Mariska toe. “René doet het VWO aan het Haarlemmermeer Lyceum, maar we staan in goed contact met zijn coördinator. Hij volgt de races ook. Echt een hele fijne man, heel betrokken. En belangrijker zijn de cijfers van René en die zijn goed. Laatst nog een 9,4 voor wiskunde en alle vakken zijn voldoende.” Goede cijfers voor school en goede prestaties op het circuit. “Het is echt leuk hoe er op René wordt gereageerd. Hij is er zelf vrij nuchter onder en heeft de focus al weer op de volgende race.”

De WSK Super Master Series kent nog drie haltes en die worden gehouden op de circuits van La Conca (14 maart), Sarno (28 maart) en Lonato (25 april).Ben jij al gratis lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS