Formule 1

Red Bulls 'Scrapheap Challenge' bekentenis na zeer zeldzame fout van Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juli 2024 06:24

Christian Horner heeft gezegd dat de klus om de 'totaal vernielde' vloer van Max Verstappen te redden, leek op iets uit 'Scrapheap Challenge' voor de Red Bull-crew.

Max Verstappen Red Bull Racing F1

Verstappen maakte een zeer ongebruikelijk foutje tijdens Q1 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone. Hij gleed in het grind bij Copse toen het begon te regenen, wat zorgde voor zeer lastige omstandigheden op de droge banden.

Verstappen kon door het grind terugkeren op de baan, maar het kwam hem duur te staan, want het veroorzaakte grote schade aan de vloer die hem de rest van de kwalificatie op zijn Red Bull RB20 parten zou spelen.

Hij kwalificeerde zich als vierde, iets minder dan vier tienden van de snelste, maar op slechts anderhalve tiende van McLarens Lando Norris in P3, vond Red Bull-teambaas Horner dat de klus goed geklaard was, gezien de staat waarin Verstappens vloer verkeerde.

Horner vergeleek het scenario met een scène uit Scrapheap Challenge, een voormalig Brits tv-programma waarin teams voorwerpen uit een schroothoop gebruikten om een werkende machine te maken die een specifieke taak kon uitvoeren.

"De rondetijd die hij reed in de kwalificatie, om er dan nog zo dicht bij te zitten... Als je de vloer had gezien, leek het wel iets uit Scrapheap Challenge dat de monteurs weer in elkaar hadden gezet. Het was super indrukwekkend. Dat hij maar een tiende van Lando verwijderd was, vond ik heel bemoedigend."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS