Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Record aantal inschrijving voor FIA WEC 2022: 39 auto's aan de start!

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2022 12:34

Het FIA World Endurance Championship heeft de inschrijvingslijst voor het seizoen 2022 bekend gemaakt. Voor het aankomende seizoen zijn er in totaal 39 inschrijvingen. Daarnaast is er een recordaantal deelnemers in zowel de LMH als LMP2. Daarnaast gaat Corvette het gevecht aan met Porsche en Ferrari in de LMGTE-Pro.

FIA WEC

Peugeot komt met twee auto’s naar de LMH-klasse en gaat daarmee het gevecht met Toyota, Glickenhaus en Alpine aan. In de LMP2-klasse LMP2-klasse ontbreekt Racing Team Nederland die in Amerika op zoek gaat naar succes, maar daarentegen zijn er wel vier nieuwe teams. Team Penske, Prema Orlen Team, Vector Sport en Ultimate voegen zich bij het startveld met 15 inschrijvingen. Het Amerikaanse team van Roger Penske neemt dit vooral mee als voorbereiding op haar stap met Porsche naar de LMDh.



Het aantal Nederlandse coureurs op de lijst is nog beperkt. Alleen Tijmen van der Helm staat op de startlijst. De jonge coureur rijdt voor het team van ARC Bratislava. Er worden op een later moment nog meer Nederlandse coureurs ingeschreven, omdat diverse teams nog niet de volledige line-up hebben bekend gemaakt.

Klik HIER voor de volledige line-up.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS