Autosport NL • Radical Cup

Radical Cup vindt geen doorgang: "Niet genoeg auto's verkocht"

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 30 maart 2010 17:03

ZANDVOORT – Het debuut van de Radical Cup, dat voor aankomend weekend gepland stond tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces, vindt geen doorgang. Ondanks pogingen van de organisatie om de raceklasse met sportprototypes te promoten en samenwerkingen aan te gaan met buitenlandse Radical-series, bleek er te weinig animo voor een Nederlandse Radical serie. Daardoor wordt er dit seizoen geen startsein gegeven voor de Radical Cup in het Dutch Power Pack.

Geen Nederlandse Radical Cup in 2010

De Radical Cup, die afgelopen seizoen tijdens de Wijzonol Trophy werd gepresenteerd, was een gezamenlijk initiatief van Radical Sportscars Nederland en Circuit Park Zandvoort. In 2009 hebben beide partijen hun schouders onder het project gezet om de klasse van de grond te krijgen. Toen een volledig Nederlandse competitie door tegenvallende interesse lastig bleek te worden, heeft Radical Sportscars Nederland contact gezocht met de Europese Radical organisatie, om met een semi-internationale serie een volwaardig startveld te krijgen. Ondanks goede voortekenen, bleek de interesse onder de buitenlandse teams om met Pasen naar Zandvoort af te reizen gering. Daarop hebben Circuit Park Zandvoort en Radical Sportscars Nederland besloten om de Radical Cup niet door te laten gaan.

“Jammer genoeg is Nederland nog niet klaar voor een Radical Cup en hebben we niet genoeg auto’s verkocht om een volledig Nederlandse Radical Cup op te richten”, vertelt André Kool, eigenaar van Radical Sportscars Nederland. “Bovendien hebben we vooral Radicals verkocht aan mensen die het een leuke auto vinden, maar geen interesse hebben om in een cupklasse uit te komen. Toen we het startveld wilde opvullen met Duitse- en Engelse- coureurs, bleek er puntje bij paaltje vanuit die hoek ook te weinig interesse. In economische moeilijke tijden begrijp ik ook wel dat teams hun voorkeur geven aan het vullen van hun bestaande auto’s, dan een nieuwe raceklasse onder de aandacht te brengen. We hebben absoluut ons best gedaan om de Radical Cup tot een succes te maken, maar het is helaas niet anders. De rijders kunnen met hun auto uiteraard wel gewoon deelnemen aan het Europees kampioenschap.”

Toch wordt Nederland alsnog de mogelijkheid geboden om kennis te maken met de indrukwekkende sportauto. Want de Radical Masters op Circuit Park Zandvoort gaan 24 en 25 juli ongewijzigd van start.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS