Autosport NL • Radical Cup

Radical Cup in 2011 van start: Snelste merkencup van de Benelux

Uitgegeven door Casper Bekking • 27 december 2010 09:56 • Print artikel

Na een hevige teleurstelling in 2009 gaat de Benelux Radical Cup komend jaar officieel van start. De organisatie heeft alle zaken op orde en mooie samenwerkingsverbanden gesloten met de Radical-fabriek in Engeland en het Circuitpark Zandvoort. De snelle merkenklasse zal komend jaar driemaal op het duinencircuit in actie komen, evenals op Brands Hatch en het F1-circuit van Spa-Francorchamps. De organisatie aan het woord over de plannen voor komend jaar.

"Het heeft iets meer tijd gekost om de kalender passend te krijgen. De races op Zandvoort zijn ongewijzigd, maar in plaats van de race op de Nürburgring rijden we nu op Brands Hatch, maar dan wel op het fameuze GP-circuit. De datum op Spa-Francorchamps is afhankelijk van het aantal deelnemers, verder is alles verzekerd."


"De cup staat technisch sterk in zijn schoenen, de samenwerking met de Radical-fabriek in Engeland en Circuitpark Zandvoort is een feit geworden. Deze drie partijen kunnen ervoor zorgen dat deze prachtige klasse een toekomst heeft. De Radical SR3 RS is een sensatie om in te racen: de wegligging van een kart met de sensatie die gelijk is aan het rijden in een Formule 1-auto. Gemeten G-krachten op het Scheivlak in Zandvoort zijn 2.85.9 G. De reglementen zullen er zorg voor dragen dat alle deelnemers gelijkwaardige kansen krijgen in de snelste cup in de Benelux. De specificatie van de cupauto is uniek. De prijs van € 69.000,- exclusief. BTW is dankzij Radical tot stand gekomen (adviesverkoopprijs in Engeland € 85.000,-). De gekochte auto's verplichten zich voor een jaar in de cup te rijden. Het is verder toegestaan om met een gebruikte SR3 aan de start te komen, mits de auto is voorzien van nieuwe stijl bodywork en motoren, de 1500cc motor, kleinere motoren zijn ook toegestaan. De motoren worden verzegeld door Radical, en de wedstrijden zijn zoals bekend tweemaal vijftig minuten met pitstop per race weekend. Er wordt met 1 of 2 rijders per auto gereden.

Inschrijfgeld voor 12 races is € 7800,- excl. BTW. Losse inschrijvingen worden nog vastgesteld, maar zijn uiteraard in verhouding duurder.

Kalender 2011:
1.	23/24 April       Circuit Park Zandvoort (Dutch Power Pack) 
2. 07/08 Mei Spa-Francorchamps (LMS)
3. 04/05 Juni Brands Hatch (Radical Masters)
4. 18/19 Juni Spa-Francorchamps (BTCS Belcar) *
5. 03/04 September Zandvoort (Trophy of the Dunes)
6. 15/16 October Zandvoort (Formido Finaleraces)

* Afhankelijk van animo

Ook wanneer wij aansluiten bij wedstrijden van de Radical Masters rijdt de Benelux Cup zijn eigen kampioenschap en hebben we een eigen prijs uitreiking. Het is een open kampioenschap, deelnemers uit andere landen kunnen bij een volledige inschrijving meedoen aan het kampioenschap. Er word gewerkt aan TV, maar dat is afhankelijk van de financiële middelen die vrij komen uit een eventuele cupsponsor. Er is op dit moment al serieuze interesse voor de in productie zijnde auto's. Sven Andriesen, die het Belgisch belang verzorgt in de cup, heeft aangegeven coureurs voor vijf nieuwe auto's te hebben. Verder zijn er tuners in Nederland en België die 1 of 2 auto's willen gaan verhuren, compleet met catering en toebehoren.

Wij beseffen dat het niet doorgaan van de cup in 2009 niet als positief werd ervaren. De constructie die wij nu hebben met Radical Engeland en Circuitpark Zandvoort geeft een sterke basis en vooral ook het aansluiten van twee Masters-wedstrijden bij Radical en de Dutch Power Pack hebben een prachtig programma.De website www.radicalbeneluxcup.nl is vanaf de eerste week januari 2011 in de lucht. Wanneer er interesse is meldt dit dan zo vroeg mogelijk. Dit maakt het voor ons mogelijk om de levertijd van de auto goed te organiseren. (Levering van de auto's gaat op volgorde van aanbetaalde bestelling).

De Radical-fabriek heeft op de Autosportshow in Birmingham een stand van 13 januari t/m 16 januari 2011, Henk Thuis van Intrax zal hier ook alle dagen aanwezig zijn."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sven Andriesen 0035 191 4597159
Claudette Sommers 06-53 570699

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS