Formule 1

Racing Point verrast door kritiek Pérez voorafgaand aan GP Rusland

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2020 09:22 • Print artikel

SOCHI - Technisch directeur van Racing Point Andrew Green zegt dat het team verrast was toen Sergio Pérez klaagde over hoe hij werd behandeld sinds zijn vertrek werd bevestigd. Op donderdag zei Pérez zei dat hij voelde hoe 'sommige mensen binnen het team hebben de neiging hebben om dingen te verbergen'. Hij voegde eraan toe dat 'we gewoon zo transparant mogelijk moeten zijn om ervoor te zorgen dat we onze doelen bereiken'.

Sergio Pérez


Nadat zijn citaten online waren verschenen voerde Pérez gesprekken met het Racing Point-teammanagement, wat leidde tot een verduidelijking op sociale media, waarin hij opmerkte dat 'de lucht volledig is geklaard'.

Green benadrukte dat het achterhouden van informatie alleen betrekking heeft op het programma voor 2021, wat standaard is bij elk team als een coureur na het seizoen vertrekt. "Die gesprekken gaan over de auto van volgend jaar", zei Green. "We sluiten hem niet uit van alles wat we dit jaar doen. Het is in ons belang om hem zo snel mogelijk te krijgen voor de rest van het seizoen. We zijn in een gevecht om het kampioenschap."

"Het doet ons geen goed om hem anders te behandelen en dat hebben we niet gedaan. En daarom waren we verbaasd dat in plaats van met ons te praten over eventuele problemen we commentaar van hem lazen in de pers."

"Maar toen we er gisteren met hem over spraken en hem vroegen wat hij dacht dat we achterhielden, realiseerde hij zich dat hij zich had vergist en dat we niets achterhielden. Maar één ding dat we niet met hem zullen bespreken is wat we doen voor de auto van volgend jaar. Dat mag ons er niet van weerhouden het werk te doen dat we voor dit jaar doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS