Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Raceserie voor vrouwen (W Series) gaat racen in het programma van de F1 Grands Prix: "Opstap naar de Formule 1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 november 2020 08:31 • Print artikel

De W Series, de singleseaterklasse voor vrouwen, gaat tijdens acht races in het voorprogramma van de Formule 1 rijden. Dit plan lag er eigenlijk al voor 2020, maar door het coronavirus was de klasse vooral gericht op de Esports, dat gewonnen werd door de Nederlandse Beitske Visser. De details zijn verder nog niet bekend gemaakt.

Raceserie voor vrouwen (W Series) gaat racen in het programma van de F1 Grands Prix Beitkse Visser

“Formule 1 is veruit de belangrijkste motorsportklasse en toen we beloofden dat de W Series groter en beter ging worden in de toekomst, was het samenwerken met de Formule 1 altijd ons doel”, aldus de CEO van de W Series, Catherine Bond Muir. “Het is zonder twijfel dat nu de W Series naast en in samenwerking met de Formule 1 gaat lopen, ons wereldwijde bereik, impact en invloed enorm gaat groeien. Alles wat de W Series zo populair en succesvol maakte in 2019 blijft hetzelfde. De auto’s zijn identiek, het racen gaat closer en meer competitief worden en onze missie gaat altijd zijn om meer interesse en prospect te krijgen van vrouwelijke coureurs.”

W Series

“We willen dat de W Series voor vermaak zorgt, maar we willen ook een cruciale standaard opstap voor vrouwelijke coureurs zijn, die een professionele motorsport carrière uit willen zetten en onze aanwezigheid bij de Formule 1 gaat helpen om het proces te vergroten. Het feit dat de W Series ook meetelt voor de superlicentiepunten gaat wat dat betreft ook een belangrijke factor worden.”

In 2019 reed de W Series in het voorprogramma van de DTM.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS