Autosport NL • Autosport NL Diversen

Racefamilie Breukers knap tweede bij Final 4 in Zandvoort na tactische gok: “Fantastisch, we hebben heerlijk gereden”

Uitgegeven door Bart • 10 maart 2020 10:27 • Print artikel

ZANDVOORT – Wat is mooier dan samen met je beide zoons racen? Ivo Breukers kan er over meepraten. Allen bevangen door hetzelfde virus: het race-virus! En dat je dan ook nog het podium haalt in de allereerste race op het vernieuwde Circuit Zandvoort is wel heel speciaal. Door een sterke race en een goed uitgepakte strategie met de benzine konden Ivo, Rik en Luc Breukers zaterdag beslag leggen op de tweede plaats in Divisie 2 tijdens de Final 4 op de nieuwe uitdagende baan. De racefamilie uit Ven-Zelderheide reed in een Seat Cupra TCR van Ferry Monster Autosport, nadat de eigen auto eerder dit jaar schade had opgelopen bij de 24 uur van Dubai. “Fantastisch, we hebben heerlijk gereden”, luidde de eerste reactie van vader Ivo over het racen met zijn twee zonen.

Ivo, Rik en Luc Breukers


“Alle lof aan Ferry Monster die een hele goede auto heeft neergezet”, zegt Breukers over de samenwerking met het eigen team van Red Camel. “We misten af en toe nog wel wat topsnelheid, maar we hebben alle drie heerlijk gereden. De strategie was goed, dit was echt genieten.”

Zoon Rik Breukers, onder meer tweevoudig winnaar van de 24 uur van Daytona, genoot van het racen op het verbouwde circuit van Zandvoort. “Het is een heel gaaf circuit geworden, die banking is heel leuk. De Arie Luyendijk-bocht is vol gas, maar die kombocht geeft wel een mooi effect. Dat is net alsof je in Daytona rijdt. De Hugenholtz-bocht is echt een uitdaging geworden. Het circuit is enorm verbeterd. En dat we tweede worden in onze divisie is natuurlijk fantastisch.”

Luc Breukers had ook enorm genoten, maar reed minder dan zijn teamgenoot. “Door ongelukken om me heen, heb ik lange tijd in een Code 60 situatie gereden, maar ik heb wel genoten. De laatste Code 60 in de laatste 5 minuten van de race kwamen ons heel goed uit.”

Vader Ivo legt uit dat ze een behoorlijke gok hebben genomen om tweede te worden. “We hebben besloten om de laatste 20 liter benzine er niet in te gooien. Dat scheelde 20 seconden tijdens de pitstop. Om toch de finish te halen, hadden we nog een Code 60 situatie nodig. Gelukkig kwam die ook, anders was het heel krap geworden. We wisten dat we de laatste ronde wat zouden moeten liften, omdat de nummer 3 zo’n 18 seconden achter ons zat. Precies het verschil dat we gemaakt hebben door die 20 liter niet te tanken.”

Vader Ivo Breukers samen in actie met zoons Rick en Luc Breukers podium in eerste race op Zandvoort


Als eigenaar van Creventic mag Breukers uiteraard niet ontbreken bij de 24H Series die later deze maand begint met de 12 uur van Estoril. “We gaan de hele serie rijden en gaan voor het kampioenschap. We zullen veel met zijn drieën rijden, maar het kan zijn dat we in wisselende samenstellingen moeten rijden. Dat ligt ook een beetje aan het schema van Rik.”

Rik: “Hopelijk kan ik met Lamborghini in de GT Open rijden. Dat moet nog wel concreet gemaakt worden, maar het ziet er wel goed uit. De eerste race is in april op het Circuit Paul Ricard en ik wil er uiteraard een mooi seizoen van maken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS