Karting • GK4 Kartseries

Quinten van Leeuwen haalt in stijl welverdiende titel binnen: "Mijn eerste kampioenschap! Dat voelt goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 november 2021 21:19

GENK – Een dag voor zijn verjaardag gaf Quinten van Leeuwen zichzelf alvast het ultieme verjaardagscadeau. De karter uit Lelystad (sinds zondag 10) werd tijdens de zesde ronde van de GK4 Kart Series razendknap kampioen in de Mini Parilla Nationaal-klasse. Hij deed dat in stijl door twee van de drie races te winnen, terwijl hij voorafgaand aan het weekeinde al zo goed als zeker was van de titel.

Quinten van Leeuwen kampioen mini nationaal

“Dit voelt goed”, zei een uitgelaten Quinten zaterdag in het parc fermé in Genk, direct na de finale. “Dit is mijn eerste kampioenschap.” Dat hij van ver zag aankomen. “Als ik dit weekend geen DQ (diskwalificatie, red.) zou krijgen, was ik al kampioen”, legde hij uit. “De laatste ronde was leuker dan anders. Toen ik voorbij de finishvlag reed, dacht ik: yes! Kampioen!”

Quinten wist al snel dat hij zich ook dit weekeinde qua snelheid weinig zorgen hoefde te maken. Tijdens de trainingen had de talentvolle Flevolander al een goede snelheid. “Ik had de vijfde tijd. De kwalificatie ging ook goed, ik werd tweede. Ik had slipstream van iemand, maar die was niet de snelste. Een andere rijder was tweeduizendsten van een seconde sneller.”

Daarna was hij direct snel in race één. “Ik startte als tweede en ging een beetje wijd. De rijder voor me deed dat ook. Daardoor moest ik van het gas af, want anders zou ik in het gras terechtkomen. Daarna ging het wel goed en ben ik als tweede gefinisht. In race twee had ik een goede start. Ik heb de hele tijd vlak achter de nummer één gereden en in de laatste ronde pakte ik hem.”

Quinten van Leeuwen

In de finale moest Quinten als tweede starten. Bij de start verloor hij een plekje. “Maar in de zesde bocht had ik hem al teruggepakt. Toen heb ik twee rondjes achter de nummer één gereden en daarna heb ik hem voor de tribune ingehaald. De rest van de race heb ik aan kop gereden.”

Op de vraag of dit weekeinde dan zijn mooiste van het seizoen is geweest, antwoordde hij verrassend ontkennend. “Dat was het weekend van de IAME World Final. Het was heel cool in Adria (Italië). Dat was een echt heel groot evenement. Ik werd daar 34ste van de 68.”

Wat het GK4-kampioenschap betreft, was de eerste ronde van de titelstrijd misschien wel de mooiste. ‘Dat was in Mariembourg. Die ging echt heel goed. Ik won meteen. Jammer genoeg kreeg ik vijf strafseconden, waardoor ik eerst werd teruggezet naar de derde plek. Maar de nummer twee kreeg tien seconden straf en toen werd ik tweede.”

De welverdiende titel is nu binnen. En daarmee dus ook een fraai verjaardagscadeau. Al kon hij een cadeau bedenken dat hij misschien wel net zo graag wilde hebben. “Een nieuw bed”, was zijn verrassende antwoord. “Ik ben nu iets meer dan 1.50 meter lang en ik lig in een bed van 1.50 meter!”

Quinten bedankt zijn zus Angelina, zijn moeder Yvette, zijn vader Marcel, Nick en Peter de Bruijn en RaceXpress en zijn monteur Mathieu van Rensen en iedereen bij PdB Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS