Karting • GK4 Kartseries

Quinten van Leeuwen dendert naar klinkende zege in GK4 Kart Series: twee bekers!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 juni 2023 00:06

VENRAY – Het hele seizoen al sterk was het misschien niet eens zo’n heel grote verrassing dat Quinten van Leeuwen zaterdag de derde ronde van de GK4 Kart Series bij de Junioren won. Maar dat maakte de blijdschap er zeker niet minder om. De elfjarige coureur uit Lelystad snelde in de respectievelijke races naar de eerste, tweede en eerste plaats. Tijdens de podiumhuldiging kreeg hij twee fraaie bekers uitgereikt met daarop het nummer één.

Quinten van Leeuwen

“Dit was een mooie overwinning”, zei Quinten met een tevreden glimlach op het snikhete circuit van Venray. “Gisteren gingen het in eerste instantie niet heel goed door foutjes, maar aan het einde van de dag ging het steeds beter. De afstelling was goed.”

Vooraf was zijn grote ‘manco’ dat de rijder van topteam PdB Racing nog niet vaak op de Limburgse baan had gereden. “Maar de training vanochtend ging goed. Ik had de derde tijd. In de kwalificatie wachtte ik tien seconden om ruimte te hebben.”

“Toen ik eenmaal op de baan reed, zaten er toch twee rijders voor me. Daardoor kwam ik vast te zitten en kon ik lang geen snel rondje rijden. Dat lukte pas in de laatste ronde, als de banden het slechtste zijn, en heb ik de derde tijd neergezet. Maar toen kreeg de nummer één diskwalificatie vanwege een vette koppeling en werd ik tweede.”

En dus had hij een fraaie plek op de eerste startrij voor de eerste race. “Op een gegeven moment hadden we een slow-periode en daarna heb ik bij de herstart de nummer één meteen ingehaald. In de tweede race haalde iemand me in en kwam ik net op het vuil terecht. Toen kon ik er niet meer bij komen en werd ik tweede.”

Quinten van Leeuwen

Quinten vervolgde: “In de finale had ik het geluk dat de nummer één drie en ver uit elkaar zaten zodat ik er bij de start gelijk tussen kon. In ronde drie of vier heb ik de nummer één ingehaald en daarna ben ik weggereden. Gewoon gasgeven en naar voren focussen. Ik hoefde niet te verdedigen. Ik had een mooie voorsprong.”

Uiteindelijk denderde de kampioen van de Mini's van 2021 dan ook als eerste voorbij het zwart-wit geblokt. Zo kon hij opnieuw een zege bijschrijven op zijn steeds groter wordende palmares. Behalve de beker voor de dagzege bij de Junioren pakte hij en passant ook de beker voor de winst in het rookieklassement. “Kan niet beter”, concludeerde Quinten terecht.

Met een nieuwe overwinning op zak kan Quinten zich nu met veel zelfvertrouwen gaan richten op zijn volgende race. Dat is de tweede ronde van het NK IAME. Die wordt komende maand gehouden op het circuit van Kerpen. “Ik ken de baan goed, maar moet er nog wel even trainen. Ik vind het laatste stuk mooi met de kerbstones.” Zijn doel liet zich raden: “Overal waar ik rijd, wil ik winnen!”

Quinten van Leeuwen bedankt zijn vader, Michael, Nick en Peter de Bruijn, zijn ouders, zijn zus en het PdB Racing Team

Quinten is nog op zoek naar sponsoren. Geïnteresseerden die de jonge coureur willen helpen op zijn weg naar de top kunnen contact opnemen via [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS