Autosport NL • BRL V6

Pret met Pasen voor Renger van der Zande

Uitgegeven door Casper Bekking • 6 april 2012 10:48 • Print artikel

Voormalig DTM-coureur Renger van der Zande is nog in vol in gesprek over deelname aan het World Endurance Championship (WEC) in de LMP2-klasse. In slechts twee maanden tijd moest hij een alternatief op lijnen, na zijn plotse vertrek bij het Mercedes Benz Motorsport Team in de DTM. De Le Mans Series lonkt, eventueel afgewisseld met de Porsche Supercup in het voorprogramma van de F1 Grands Prix.


Maar de snelle Nederlander is vooral autosporter in hart en nieren. En zijn motto is “Fun is everything...”. Dus als de agenda het toelaat pakt hij een kartrace mee of zoals aanstaand weekend een Ovalrace op de Raceway in Venray. Lekker ongecompliceerd genieten van snelheid en deurklinken racen staat de Nijmegenaar voor de geest.

In Venray begon het ooit voor Renger van der Zande. Op het Motodrome van Harry Maessen, met oval, kartbaan en motocrossbaan, begon hij als lagere school-leerling met karten. En steeds als Renger weer op kruispunten in zijn professionele autosportcarrière staat, is er even die Venray’se omgeving. Passie, pret en tomeloze inzet van vele amateurs typeert deze charmante arena van autosportliefhebbers. En Renger voelt zich er thuis. Een kort belletje van Maarten Teunissen, een van de ondersteuners van onder andere de BRL-klasse, was voldoende voor een volmondig “Ja” van de Nijmegenaar. Tweede Paasdag doet hij mee met een race in de BRL-klasse.


Renger van der Zande: “De BRL is een silhouettenklasse. Het is een buizenframe, met een kunststof koets en een dikke Ford V6-motor. Serieuze auto’s die naar model van het Amerikaanse Nascar-racen een spectaculaire wedstrijd op de Oval laten zien. Ik vind het helemaal geweldig, dat ik op dit moment, terwijl ik in een wat onzeker stadium van mijn autosportcarrière zit, even lekker pret kan schoppen in Noord-Limburg.”

“Het was na een belletje deze week, van Maarten Teunissen, die ik al ken uit mijn junior karttijd, dat ik ineens een leuke invulling had voor tweede Paasdag. Ik verheug me erop en ga kijken of ik deze autosportdiscipline ook bemeesteren kan. Ik nodig alle fans uit om het weekend naar Venray te komen, om gezamenlijke van een heerlijke autosportarena te genieten. De ongecompliceerde autosportpassie die daar heerst, moet je meegemaakt hebben. See you in Venray….”


In de komende weken zal Renger nog testwerk doen in onder andere de LMP2-klasse en eventueel de Porsche Supercup. Voor dit moment is het Rock & Roll met de feestneuzen in Venray.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS