Autosport BE • BELCAR

Porsche versus Audi versus Lamborghini in de Belgische Ardennen tijdens derde manche van het Belcar Endurance Championship

Uitgegeven door Deni Volkers • 15 juli 2022 08:55

Aanstaande zondag is Spa-Francorchamps het theater voor de derde race van het nationale uithoudingskampioenschap op circuit, beter bekend als het Belcar Endurance Championship. Het seizoen 2022 begon stevig, met twee verschillende winnaars op twee verschillende circuits en dit weekend zijn we dus toe aan het derde circuit in evenveel maanden tijd, voor wie weet een derde verschillende winnaar. In de Belgische Ardennen krijgen we een race van 125 minuten op de snelle omloop, waar de waardeverhoudingen weer eens volledig anders zouden kunnen zijn. Een ding is zeker: Lamborghini, Audi en Porsche zullen er opnieuw een spektakel van maken, terwijl BMW de hoofdrol zal spelen in de klassen voor de toerwagens.

Belcar

Na een editie 2021 die er letterlijk... in het water viel (VIDEO), keert de SPA EURO RACE meeting, georganiseerd door de Royal Automobile Club de Spa, op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juli terug en dat uiteraard op het Circuit van Spa-Francorchamps!

Zoals de filosofie van de meeting het wil, zijn er weer heel diverse wedstrijden, waaronder het nationale uithoudingskampioenschap. Op zondag, met start om 11u45 wordt er weer 125 minuten lang geracet voor de zege in de derde manche van het seizoen. Voor de deelnemers aan het Belcar Endurance Championship is dit de laatste kans om zich voor te bereiden op de 24 Hours of Zolder, op 13 en 14 augustus.

De stand in het kampioenschap laat het beste verhopen, met een schitterende strijd in de diverse klassen, waar alle vaste waarden weer van de partij zullen zijn. In de klasse GTA gaat dat dan over PK Carsport met Audi, maar ook Belgium Racing, Q1 Trackracing, Russell Racing by NGT en Speedlover met Porsche en uiteraard Totaalplan Racing dat blijft progressie maken met Lamborghini. NGT is ook actief in GTB, met Tip Top Rent, dat overigens in de algemene klassering op een schitterende tweede plaats prijkt.

Het nationale uithoudingskampioenschap is echter meer dan GT-wagens, want traditioneel maken ook de toerwagens het mooie weer in Belcar, waarbij BMW al heel lang een vaste waarde is. Ook in de Ardennen zien we het Beierse merk in grote getallen, met in de categorie TA uiteraard de BMW M2 CS Racing.

“De BMW M2 CS Racing is een prima auto voor ons kampioenschap”, aldus Harry Steegmans, Algemeen Directeur van Circuit Zolder. “Zeker voor de 24 Hours of Zolder, zou het wel eens de auto kunnen zijn die ook algemeen voor de verrassing zorgt, denk maar aan de hoogdagen van de BMW M235i. We hopen dan ook op een stevige lijst van deze bolide, met enkele TCR-wagens en oudere BMW M3 als tegenstanders.” BMW is dit weekend ook het sterke merk in de klasse TB, met de vaste waarden zoals we die al heel het seizoen kennen.

Vrijdagavond, om 16u15 is het tijd voor de vrije trainingen, zaterdag om 16u25 volgt de kwalificatie en zondag is het racetime, tussen 11u45 en 13u50.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS