Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche trekt twee auto's terug voor de 24 uur van Le Mans: "Er is een veertiendaagse quarantaineperiode in Frankrijk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 mei 2020 16:16 • Print artikel

Porsche heeft twee van haar ingeschreven fabrieksauto’s teruggetrokken die zouden deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Het besluit komt nadat er vanwege het Coronavirus financiële en logistieke onzekerheden zijn. Het betreft de twee CORE Autosport-auto’s die niet gaan deelnemen aan de endurance klassieker in het weekend van 19-20 september. Alleen de door Manthey ingeschreven auto’s gaan de wedstrijd rijden. Porsche heeft de ACO al eerder ingelicht over het besluit.

Porsceh Core Autosport not to Le Mans 2020

“Het was voor alle betrokkenen geen makkelijke beslissing om dit besluit te nemen, maar Porsche worstelt nou eenmaal met de te volgen policy, net zoals iedere autofabrikant over de hele wereld. Dus moesten we een beetje gaan snijden en de economische situatie respecteren, die voor ons allemaal hetzelfde is”, zo meldt een woordvoerder van Porsche.

De WEC-coureurs Gianmaria Bruni en Richard Lietz en de verdedigende GTE-wereldkampioenen Kevin Estre en Michael Christensen zijn wel bevestigd. De verwachting is dat Frederic Makowiek en Laurens Vanthoor de coureurs voor de derde auto gaan worden. Het betekent een flinke tegenvaller voor Earl Bamber, Nick Tandy, Patrick Pilet, Matt Campbell, Mathieu Jaminet en Julie Andlauer. De woordvoerder laat doorschemeren dat het voor het Amerikaanse team met name de onzekerheden zijn op logistiek gebied. Reizen van Amerika naar Europa is geen probleem, maar er is wel een veertiendaagse quarantaineperiode in Frankrijk.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS