Formule 1

Porsche-coureurs beschuldigen Ferrari en Toyota van 'sandbaggen'

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 juni 2024 12:50

Porsche-coureurs Kevin Estre en Michael Christensen denken dat rivaliserende autofabrikanten in de aanloop naar de 24 uur van Le Mans hebben lopen ‘sandbaggen’. Ofwel in het Nederlands vertaald; verstoppertje hebben gespeeld en daarmee de ware snelheid niet hebben laten zien. De Duitse fabrikant was na de testdag favoriet, maar moest zowel Ferrari als Toyota voor zich dulden in de eindrankschikking van de LMH-klasse. Het was met name Toyota die Porsche als favoriet bombardeerde en zei dat de Duitsers het verknald zouden hebben, als ze niet zouden winnen.

Porsche Motorsport

"Het maakt me aan het lachen, de Toyota's die na de testdag zeggen dat als we deze race niet winnen, dat komt omdat we het verknald hebben”, zegt Estre tegen het Amerikaanse Motorsport. “Vandaag zijn zij degenen die het verknald hebben, uiteindelijk zijn we vanaf de eerste dag voluit gegaan en ik denk niet dat zij dat deden. We hadden geen valse hoop, we hoopten op een goede race en hebben alles gegeven wat we hadden, maar het was niet genoeg."

Ook zijn teamgenoot Christensen is van mening dat Toyota en Ferrari de kraan open draaiden tijdens de race. "Ik denk dat de anderen het tempo opvoerden", reageert Christensen tegen dezelfde website. "De anderen voerden het tempo op toen het erop aankwam en wij gaven vanaf de start alles."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS