Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Porsche Carrera Cup Benelux start op Spa-Francorchamps en liefhebbers kunnen hun hart ophalen

Uitgegeven door Peter Vader • 18 april 2023 03:50

ZONHOVEN - Het autosportseizoen 2023 staat ook in de Benelux voor de deur en liefhebbers van hoogstaande en competitieve merkencups kunnen dit jaar hun hart weer ophalen. Voor het elfde seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux staan er niet minder dan 29 wagens op de startgrid voor het volledige seizoen, waaronder ook zes AM-entries of de racende ondernemers met een hart voor Porsche. Tijdens de voorbije officiële testdag waren ook zij aanwezig om het seizoen 2023 voor te bereiden. Spa-Francorchamps was op onlangs de plaats van afspraak voor de testdag van de Porsche Carrera Cup Benelux en het was meteen vol huis op het asfalt in de Ardennen. Naast de Pro-rijders, waaronder de zeven rijders van de Talent Pool waren ook de Pro-AM-rijders en de AM-drivers naar Francorchamps afgezakt.

Porsche Carrera Cup Benelux 2023 startveld

Concreet zien we dit seizoen zes Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – met aan het stuur AM-rijders of gentlemen drivers. DUWO Racing doet het met Marc Wächter, Speedlover met Peter Ameloot, Hans Weijs Motorsport met Ralph Poppelaars, Team GP Elite met Cedric Chassang en last but not least RedAnt Racing met enerzijds Philippe Wils en anderzijds één Porsche 911 GT3 Cup voor Luc Vanderfeesten en Ad Geerts. Zij vormen het startveld van deze competitie in de competitie. Zoals we de voorbije jaren al vaststelden is de strijd in de buik van het peloton steeds intens en bijzonder aangenaam om volgen

Wat maakt dat een deelnemer aan de Porsche Carrera Cup Benelux in de AM-rankschikking kan en mag uitkomen?

“Die indeling is er één die we onszelf voorbehouden, zoals alle Porsche-competities dat overigens doen”, legt Series Manager Olivier Aerts uit. “Die indeling is geen exacte wetenschap, maar we zoeken wel naar zoveel mogelijk stabiele parameters die het ons makkelijk maken en die voor de teams en rijders helder zijn. Het is sowieso duidelijk dat iedereen die jonger is dan pakweg 30 à 35 jaar, in principe niet in deze categorie kan uitkomen en tevens mag je geen ervaring hebben in bijvoorbeeld internationale eenzitterklassen of over een uitgesproken nationaal of internationaal autosportpalmares beschikken. Eigenlijk is de AM-categorie er één voor mannen en vrouwen die in eerste instantie ondernemer zijn of professioneel erg actief zijn en die daarnaast willen genieten van autosport in de vorm van de Porsche Carrera Cup Benelux.”

Porsche Carrera Cup Benelux Luc Vanderfeesten

Een vaste klant in de AM-categorie van de Porsche Carrera Cup Benelux is Hasselaar Luc Vanderfeesten die zijn wagen van RedAnt Racing deelt met Ad Geerts.

“De Porsche Carrera Cup Benelux is een schitterend sportief platform voor gentlemen drivers en als Porsche concessiehouder – Porsche Centrum Eindhoven en Porsche Centrum Maastricht – stel ik vast hoe het DNA van het merk op de racepiste in de verf wordt gezet. Bovendien is de competitie as such zeer sterk georganiseerd, met schitterende raceweekends, een zeer mooie hospitality voor de gasten en uiteraard een heerlijke competitie waarin Ad en ik het professionele volledig kunnen loslaten. Dankzij het team RedAnt Racing hebben we de voorbije jaren ook veel progressie geboekt en geniet ik nog meer van de racerij” aldus Ad Geerts.

Porsche Carrera Cup Benelux Ralph Poppelaars

Waar Luc Vanderfeesten en Ad Geerts al jaren racen, is er ook plek voor nieuwkomers, zoals de Nederlandse ondernemer Ralph Poppelaars, die in de kleuren van Hans Weijs Motorsport aan de start komt. “Ik ben inderdaad nieuw in deze competitie en kijk enorm naar de start van het seizoen uit. Ik ben een pur sang Porsche-liefhebber en heb in het verleden onder meer van het rijden op circuit geproefd dankzij de Porsche Experience. Voor mij is racen met Porsche een droom die verwezenlijkt wordt en dat in een schitterende omgeving en in een veilige context. Als ondernemer en jonge vader mag racen geen onverantwoord risico inhouden en de normen die Porsche inzake veiligheid hanteert, zijn voor mij net datgene dat ik zoek, naast uiteraard al het plezier dat je hier beleeft. Ik stel me dit jaar als doel om zoveel mogelijk progressie te maken”, vertelt Ralph Poppelaars.

De Porsche Carrera Cup 2023 start op 27, 28 en 29 april op het Circuit Spa-Francorchamps tijdens de Belgische manche van het FIA WEC.

Ad_Geerts_PGZ_race_Porsche_2023

Porsche_Carrera_Cup_Benelux_sponsorbalk

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS