Autosport NL • DNRT

Pim van Riet op jacht naar titel; Danny Brand debuteert in een Radical

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 maart 2014 17:17

Aankomende zaterdag is de 'grande finale' van het Winter Endurance Kampioenschap op Zandvoort. Er zijn nog diverse kanshebbers op de titel. Een van de gegadigden is Pim van Riet. De routinier uit Castricum is nog steeds ambitieus en gaat voor niets minder dan de zege. Van Riet deelt samen met Henk Thuis een brute Radical. In zijn slipstream maakt Danny Brand zijn debuut in een Radical. Hij krijgt de blondine Karlina Stala aan zijn zijde.

Radical SR8

Pim van Riet gaat voor goud. De ervaren autocoureur heeft maar één doel; winnen. Met de auto die hij bemant kan dat: “De Radical Sr 8 is bloedsnel met zijn acht cilinders, 440 pk, 600 kilo", laat Pim van Riet weten. "Ik rijd zo’n 260 op rechte eind. De radical heeft een hoge bochtensnelheid en de wegligging is fenomenaal. Daar heeft Intrax Suspension voorgezorgd, Zij zijn de expert in afstellen van auto’s."

Van Riet stelt hoge doelen en gaat voor de overwinning. "Qua snelheid moet het kunnen en alles klopt zijn we snelste auto op de baan. We gaan voor de titel", zegt hij strijdlustig.

Danny Brand

De teambaas bij het karten van zijn zoon Lorenzo van Riet; Danny Brand gaat ook deel nemen aan het laatste WEC, en doet dat in een Radical SR3. Brand debuteerde in de autosport met een BMW Compac tijdens de voorgaande WEK race. Nu staat zijn tweede autorace in het teken van zijn debuut in een Radical. De voormalige vice-wereldkampioen DD2 Masters rijdt in een Radical SR3 samen met Karlina Stala: “Ik vind het een geweldige kans en een mooie uitdaging.“

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS