Formule 1

Pierre Gasly wil naar Le Mans: "Op een dag in een goede auto"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juni 2024 09:01

Pierre Gasly bezocht het team van Alpine tijdens de afgelopen 24 uur van Le Mans. Het heeft het vuurtje om de endurance klassieker aangewakkerd. De Fransman kwam zelfs in de Alpine-kleding in de pitbox van het team. Ook zijn teamgenoot Esteban Ocon was aanwezig tijdens het raceweekend. Gasly heeft een groot deel van zijn jeugd in Le Mans doorgebracht en zijn aanwezigheid op het Circuit de la Sarthe was een soort van thuiskomen.

Pierre Gasly Le Mans Alpine

“Ik denk dat het een droom is van ieder kind”, vertelde Gasly op de grid tegenover Eurosport. "Ik keek de race sinds ik klein was. Ik heb hier vijf jaar in Le Mans gewoond. Ik studeerde hier en ik heb een zeer nauwe band met deze stad en dit circuit. Het is zeker een droom om ooit Le Mans te winnen. We zullen zien. Op dit moment ben ik volledig gefocust op de Formule 1 en zit het niet echt in de pijplijn."

"Maar het voelt zeker niet goed om deze jongens vandaag te zien rijden in normale sneakers en spijkerbroeken, dus hopelijk kan ik op een dag in een goede auto deelnemen aan Le Mans." De coureur heeft veel respect voor de deelnemers aan de race, vooral met de wisselende weersomstandigheden en het tijdschema, waardoor het een van de zwaarste races van het jaar is.

"Ik vind het fascinerend", zegt de enkelvoudig Grand Prix-winnaar. "Ik heb erover gepraat. Ik heb veel vrienden die hier racen en dat maakt het nog cooler omdat ik op de grid sta en veel jongens zie tegen wie ik heb geracet. Ik zei zoiets als: '4 uur 's ochtends, met maar één uur slaap, het gaat echt stortregenen en het wordt heel extreem'. Ik denk dat we hen moeten waarderen. Als coureur besef ik hoe moeilijk het is en hopelijk beseffen de mensen op tv dat ook, want het is zwaar. Om je anderhalf uur te concentreren, dat is een grote uitdaging, maar om je de volle 24 uur te concentreren en de auto te delen. Deze jongens zijn de beste om het uit te leggen, maar heb veel respect voor deze jongens."

In 2025 gaan we Gasly zeker niet de 24 uur zien rijden. De Canadese Grand Prix valt dan in hetzelfde weekend als de 24 uur van Le Mans.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS