Dakar

Peter R. de Vries neemt niet deel aan de Dakar Rally van 2006

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 9 december 2005 16:24 • Print artikel

Misdaad verslaggever Peter R. de Vries reed de Dakar Rally editie 2005 samen met Evert Kroon voor Dakar Sport, waar Peter navigeerde en Evert bestuurde. In de blauwe Bowler waren zij goed op weg, totdat zij in de koninginnerit, net als velen anderen, in problemen kwamen door brandstof te kort.

Peter R. de Vries en Evert Kroon in actie tijdens de Dakar Rally van 2005

Na 18 uur werden zij voorzien van brandstof en reden zij verder, echter op grote achterstand. In de etappe daarna kwamen zij in de moeilijkheden doordat zij 's nachts amper een hand voor ogen zagen en verdwaalden. Nadat zij een poging waagden een steile rotsachtige berg af te dalen, kwamen zij vast te zitten en eenmaal in de ochtend werd duidelijk welk risico zij genomen hadden en het Dakar avontuur zat er voor het duo op.

Peter heeft met veel enthousiasme deelgenomen aan de Dakar Rally van 2005, in 2006 zal hij niet in actie komen. "Ik rijd dit jaar helaas niet mee," verklaarde de misdaad verslaggever tegenover RaceXpress.nl. "Ik heb door drukte een deel van de voorbereiding gemist en toen moest ik jammer genoeg afhaken."

Echter is het 'Dakar-virus' ook bij Peter toegeslagen en zien we hem wellicht volgend jaar. "Volgend jaar ben ik er misschien weer bij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS