Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Pascal Wehrlein wint Saudische ePrix vanaf de elfde positie +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 januari 2023 10:45

Pascal Wehrlein heeft de tweede ePrix van het seizoen 2023 op zijn naam geschreven door de straten van het Saudische Diriyah. Hij startte vanaf de negende positie en knokte zich dus op knappe wijze naar de kop van het veld. Jake Dennis liet ook zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden, hij reed van de elfde positie naar de tweede stek. Sam Bird reed in zijn honderdste Formule e-wedstrijd naar de derde positie.

Formule e Saudie-Arabie
Racewinnaar Pascal Wehrlein wint zijn tweede ePrix

Al bij de start ging het mis. Antonio Felix da Costa kwam in het gedrang en tikte zijn voorvleugel kapot op de bolide van Oliver Rowland. Da Costa kon na een bezoek aan de pits weer verder met zijn werkzaamheden. Wehrlein won direct drie plekken, maar polesitter Sebastien Buemi behield de eerste positie. Door alle rotzooi op de baan werd er een beroep gedaan op de Safety Car. In de achtste ronde haalde Wehrlein zijn landgenoot en drievoudig DTM-kampioen RenÚ Rast in, die wijd schoot in de eerste bocht.

Nadat de voormalig Sauber-coureur zijn Attack Modus had geactiveerd passeerde hij Jake Hughes en later ook nog Sam Bird. Jake Dennis reed ook een puike wedstrijd en stoomde vanaf de elfde positie op naar de tweede positie. Bird eindigde op de derde stek. Sebastien Buemi en RenÚ Rast grepen net naast het podium.

Formule e 2023

Nick Cassidy, Jean-Eric Vergne, Jake Hughes, Andre Lotterer en Mitch Evens completeerden de top tien. Kelvin van der Linde, de vervanger van de geblesseerde Robin Frijns, kwam op zijn debuut terecht op zestiende positie.


Uitslag Formule

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS