Karting • CIK-FIA

Oude tijden herleven bij PdB Racing Team: terugkeer naar internationale races in 2022

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 januari 2022 03:44 • Print artikel

Vlaardingen – Het PdB Racing Team maakt dit jaar met de Falcon Karts haar rentree in de internationale kartwereld. Het topteam uit Vlaardingen, vernoemd naar wereldkampioen karting van 1980 Peter de Bruijn, zal weer gaan deelnemen in het DKM, de ADAC, de WSK, het EK en het WK. Daarnaast blijft PdB actief in de IAME X30-klassen van de IAME Series Benelux, NK IAME en GK4 Kart Series in Nederland en de Benelux. De internationale tak zal geleid gaan worden door Willemjan Keijzer die terugkeert op het oude nest.

PdB Racing Team

Ruim 10 jaar geleden moest het PdB Racing Team noodgedwongen een stap terug doen vanwege de gevolgen van de financiële crisis. Met pijn in het hart bij oprichter Peter de Bruijn. “Karten is mijn leven, het is mijn passie. Toen we moesten stoppen met ons internationale team, deed dat pijn, maar we zijn teruggegaan naar de basis in Nederland en van daaruit zijn we opnieuw opgestart. Sinds een paar maanden zijn we met deze nieuwe plannen bezig en ik ben er trots op dat we weer gaan terugkeren op het internationale podium. Dat is mogelijk door de komst van Willemjan Keijzer. Hij heeft veel ervaring in de diverse klassen en dat maakt het voor ons makkelijker. Het is mijn droom om weer WK’s te winnen. Uiteraard wordt dat heel moeilijk, maar we gaan er hard voor werken.”

PdB European Champion Formula A

Het familiebedrijf wordt gerund door Peter en Nick de Bruijn en achter de schermen krijgen ze veel logistieke ondersteuning van Gerda van Velzen. Europees kampioen Formule A in 2004 Nick de Bruijn kijkt uit naar de grootse plannen. “We keren terug naar onze roots, voorheen deden we natuurlijk alleen maar internationale wedstrijden. Met Willemjan Keijzer hebben we de goede partner gevonden om dat samen weer terug op te bouwen. Het is spannend om te doen, maar ook heel leuk, we kijken er echt naar uit.”

De laatste jaren was het PdB Racing Team me veel succes actief in Nederland en in de Benelux. “Die races blijven we doen en ook de Europese X30-wedstrijden”, zo legt Nick uit. “We zetten eigenlijk een team ernaast op die de internationale wedstrijden gaat runnen. Wij regelen het logistieke en organisatorische stuk en ondersteunen waar nodig. De rest mag Willemjan doen. In principe gaan de teams naast elkaar en met elkaar opereren. We kunnen elkaar versterken.”

Met Keijzer Racing was Willemjan Keijzer lange tijd succesvol in de internationale klassen. Later runde hij het fabrieksteam van Zanardi en werkte hij de laatste jaren voor Tony Kart in Duitsland. “Ik was een beetje verrast dat zij mij gevraagd hebben en ook verrast dat ze de internationale wedstrijden weer willen gaan doen. Vooral omdat ze druk bezig zijn met de X30-wedstrijden. Maar het zijn super mooie plannen om weer terug te willen keren naar de internationale top. Ik heb natuurlijk een verleden bij het team als monteur en dan is dit een hele mooie uitdaging. Het voelt al meteen weer heel vertrouwd.”

In 2022 heeft PdB in iedere klasse (OK-Junior, OK, KZ en Mini) plaats voor vier rijders. Keijzer: “Voor het eerste jaar gaan we vooral proberen te scoren in de wedstrijden in Duitsland, de ADAC en de DKM. En dan gaan we kijken of we het op Europees en op wereldniveau weer kunnen gaan opbouwen. Je kunt niet verwachten dat we er gelijk vanuit het niets weer staan. Dat zal nog wel even tijd nodig hebben, maar het is mooi dat ze de geschiedenis weer nieuw leven in willen blazen. Ik ga de uitdaging graag aan en ik heb er zin in. We gaan ervoor om mooie successen te behalen.”

Nick de Bruijn deelt de ambitieuze doelstelling. “We willen een solide team neerzetten en proberen natuurlijk leuke resultaten te behalen. In het eerste jaar zetten we met name in op de DKM, maar ook in de KZ willen we op Europees- en wereldkampioenschap niveau presteren. Het product dat we hebben is goed. Dat hebben ze vorig jaar al bewezen in de World Cup en de KZ2. We gaan rijden met Falcon, een één op één kopie van Parolin en dat ziet er allemaal goed uit. We bekijken het stap voor stap en dan moet het allemaal gaan groeien.”

In januari beginnen de trainingen in Lonato en Adria en dan maakt het team zich op voor de eerste officiële wedstrijden.

Ben jij ook ambitieus en wil je je aansluiten bij Team PdB Racing uit Vlaardingen neem dan contact op met Nick de Bruijn of Willemjan Keijzer. Vraag ook eens naar de testmogelijkheden!

PdB Racing Team:
Willem Beukelszoonstraat 64 – 3134 LZ Vlaardingen – Netherlands
Phone +31 104 359 688
Email : pdbkart@pdbkart.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS