Autosport NL • Renault Clio Cup

Opnieuw dubbelslag Team Bleekemolen op Circuit Zandvoort: "Het was echt genieten, op de limiet"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 24 juli 2017 17:04

Een opdrogend Circuit Zandvoort zorgde voor een dilemma voor de Clio Cup Central Europe coureurs. Een deel van de coureurs besloot op regenbanden te starten, maar het grootste deel van de rijders startte op slicks. Al tijdens de opwarmronde werd duidelijk dat het nieuwe asfalt snel opdroogt.

Clio Cup

Bij de start kwam Rene Steenmetz erg goed weg. Steenmetz kwam tussen twee andere Clio's terecht en kreeg een beuk op zijn achterbumper. De Nederlander ging in het rond met veel schade tot gevolg. Andere Clio Cup rijders konden Steenmetz ternauwernood ontwijken. Vooraan had Sebastiaan Bleekemolen geen beste start op het vochtige asfalt. De ervaren rijder pakte de concurrentie terug op het bochtige Circuit Zandvoort. De opmars werd gestopt door een safety car in verband met de gestrande auto van Steenmetz.

Soubek reed op de eerste plaats bij de herstart. Team Bleekemolen rijders Melvin de Groot en Sebastiaan Bleekemolen gingen naar de tweede plaats na een slipstream actie op een van de concurrenten. De Groot was ontketend en noteerde direct de snelste raceronde. Achter De Groot kwam zijn teamgenoot onder druk van Legutko. De ervaring van Bleekemolen voorkwam dat de snelle Pool aan hem voorbij ging.

Soubek ging in de fout in de Tarzanbocht waardoor De Groot �n Bleekemolen voorbij gingen. Bleekemolen probeerde hierna aan te vallen bij zijn teamgenoot, echter zonder succes. Spectaculaire beelden waren er van Sebastian Stucki die hard over de kerbstones ging. De Zwitser reed op twee wielen leunend op een van zijn concurrenten. Beide auto's, met schade, konden hun race vervolgen.

Clio Cup

De top drie in de race kwam in de laatste ronde nog binnen ��n seconde van elkaar over de streep Melvin de Groot sleepte de overwinning binnen. "We hadden op regen gerekend, nu reden we met een regenafstelling," vertelde De Groot tegenover Racexpress.nl. Toch waren ze de snelsten ondanks de verkeerde afstelling. "De afstelling was niet zo goed en ik had erg veel onderstuur." Teamgenoot Sebastiaan Bleekemolen was ook erg tevreden. "Het was echt genieten, we reden op de limiet en erg dicht bij elkaar." Bleekemolen was positief over het nieuwe asfalt. "De baan heeft veel grip, ook als er een beetje water op ligt, is er nog veel grip.

Na Zandvoort gaat de Clio Cup Central Europe naar de N�rburgring op 5 en 6 augustus. Het was de laatste keer dit seizoen dat de Clio's in actie kwamen op Circuit Zandvoort.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS