Karting • WSK

Opnieuw topprestatie René Lammers bij WSK Super Master Series

Uitgegeven door Bart • 8 maart 2023 19:02

René Lammers heeft dit weekend in Italië opnieuw een topprestatie neergezet in de sterk bezette WSK. De 14-jarige karter uit Zandvoort eindigde in de derde ronde van de WSK Super Master Series op de kartbaan van Sarno bij Napoli op de tweede plaats in de OK-klasse. Het hele weekend zat de Nederlandse fabrieksrijder van Parolin Motorsport er zeer goed bij en zijn snelheid werd beloond met de tweede plaats.

Rene Lammers


In de kwalificatie was René met een tijd van 53.769 de snelste van zijn groep en dat betekende de tweede tijd overall van een groep van meer dan 40 rijders. Vader Jan Lammers zag dat het goed zat. "Of het nu Lonato, Franciacorta of Sarno/Napoli is, op alle circuits behoort René tot de snelste rijders en vaak is hij zelfs de snelste. Dat is natuurlijk hartstikke fijn, want heel veel moeilijker dan dit niveau wordt het niet."

Presteren in de sterkste kartklasse biedt perspectief voor de toekomst. "Vrijwel alle rijders in de Formule 1 hebben dit traject doorlopen en de snelste coureurs sowieso! Er is tot nu toe nog geen enkele indicatie dat René de volgende stappen in de kart- en autosport niet aan zou kunnen. Het moet natuurlijk nog wel 'even' gebeuren, maar deze gedachte is wel heel fijn als we de tussenstand opmaken. De voetjes dus nog maar even op de vloer, of op het gas, maar 'so far so good'. We moeten nog een mooi traject afleggen en veel leren, maar 'bring-it-on' is onze kijk op de toekomst", aldus Jan Lammers.

Bij de derde van vier Super Master Series wedstrijden in Sarno liet René zijn sterke kwalificatie niet onbenut. In de heats noteerde hij de resultaten P3, P2 en P1. In zowel de pre-finale als de finale kwam René op P2 over de finish. Jan Lammers vertelt over de strijd in de pre-finale en de finale. "Het waren spectaculaire races met harde gevechten die hem uiteindelijk wel de overwinning kostten. Mensen van je afschudden kost nu eenmaal tijd en vaak is de koploper dan al te ver weg. Het leverde wel weer de snelste ronde in de race op."

Rene Lammers


De afsluitende vierde ronde van de WSK Super Master Series wordt verreden op 29 en 30 april op het Cremona Circuit in San Martino del Lago. In de tussenstand van de OK staat René op de derde plaats en dat biedt nog kansen op de eindoverwinning. Voor die tijd rijdt de beloftevolle Zandvoorter nog twee races in Valencia. Komend weekend in het kader van Champions of the Future en op 25 en 26 maart staat de eerste van vier FIA EK races op het programma. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS