Formule 1

Onderlinge vete tussen Stroll en Mazepin: "Overname Force India door Stroll was onwettig"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 november 2020 15:39 • Print artikel

De overname van Force India door Lawrence Stroll in 2018 was volgens Dmitry Mazepin illegaal. Beide miljardairs wilden het failliete team overnemen, maar het was Stroll die er uiteindelijk met het team vandoor ging .

Racing Point F1 Stroll Mazepin


Na het faillissement van Force India werd FRP Advisory ingeschakeld om een koper te vinden. Zowel Mazepin als Stroll deden een bod, voornamelijk om een Formule 1-stoeltje te bemachtigen voor hun zonen Nikita en Lance. Lawrence Stroll, samen met Toto Wolff, kocht het team uiteindelijk voor 101 miljoen euro en gaf het team de naam Racing Point.

Mazepin probeerde het team via het chemische bedrijf Uralkali aan zich te binden en zou tussen de 113,8 en 136,7 miljoen euro hebben geboden. Meer dan Stroll. Omdat het lagere bod van Stroll werd geaccepteerd, heeft Mazepin juridische stappen ondernomen.

The Times meldt dat de zaak aanhangig is bij het Hooggerechtshof in Engeland, waar moet worden vastgesteld of Uralkali financiŽle schade heeft geleden als gevolg van het niet kopen van Force India. Volgens FRP Advisory is voor Stroll gekozen omdat het meer om bedrijfssteun ging dan om een overname. Mazepin beweert dat zijn bod aantrekkelijker was en wil nu dat beide biedingen worden vergeleken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS