Formule 1

Nieuwe teamgenoot voor Max Verstappen? Dietrich Mateschitz geeft opdracht: "Helmut Marko moet Sebastian Vettel naar huis halen"

Uitgegeven door Bart • 9 juli 2020 08:45 • Print artikel

De geruchten in de Duitse media worden steeds groter dat Sebastian Vettel in 2021 wel eens de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen kan worden. Chef Christian Nimmervol van het Duitse Motorsport-Total zegt dat het nieuws redelijk snel bekendgemaakt kan gaan worden. "Ik heb concrete aanwijzingen dat Helmut Marko van Dietrich Mateschitz de opdracht heeft gekregen om de verloren zoon Vettel terug naar huis te halen."

Sebastian Vettel


De komst van Vettel zou betekenen dat Alexander Albon terug naar AlphaTauri gaat en dat Daniil Kvyat zijn stoeltje verliest. Nimmervol stelt nog wel drie voorwaarden. "De prestaties van Albon moeten dan wel tegenvallen ten opzichte van Max Verstappen. In Spielberg had hij kunnen winnen, dus hij beschikt wel degelijk over de juiste snelheid."

"Daarnaast moet Mateschitz de Thaise Yoovidhya familie, die 51 procent van het Red Bull-imperium in handen heeft, overtuigen dat het een goed idee is om de Thaise coureur Albon terug te zetten. Tot slot moet ook Vettel het willen om na Charles Leclerc het opnieuw tegen een zeer getalenteerde coureur als Verstappen op te nemen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS