Dakar • Extreme E

Nico Rosberg: "Het is zo moeilijk omdat niemand de auto's echt goed begrijpt"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 3 juni 2021 08:02

Nico Rosberg was 'happy' dat Rosberg X Racing met Johan Kristoffersson en Molly Taylor met de zege aan de haal gingen tijdens het tweede evenement van Extreme E in Lac Rose, Dakar, Senegal in de eerste Ocean X Prix.

2021 Xtreme E

Maar de man met het meeste succes als teambaas was Nico Rosberg, oprichter en CEO van Rosberg X Racing: “Ik ben zo blij voor ons als team dat we voor de tweede keer in Extreme E hebben gewonnen. Twee van de twee - wauw!", zei de enthousiaste Rosberg. "Weet je, het is niet te onderschatten. De uitdaging die er dit weekend was. Het is zo moeilijk omdat niemand de auto's echt goed begrijpt, omdat je niet de kans krijgt om ze te testen. Dus je moet dingen raden en uitzoeken - als team proberen we echt een Formule 1-benadering van Extreme E hier te brengen, wat ons als team echt helpt om te presteren. Het was een geweldige teamprestatie, we bleven het het hele weekend opbouwen. En het is ook zo gaaf dat Johan het in AlUla was die het bij de start heel erg deed en Molly volgde, maar het was Molly die de magie maakte in de finale en toen bracht Johan het mee naar huis - zo'n briljante dynamiek die echt onderstreept het onderwerp gelijkheid, een van de dingen waarop dit kampioenschap is gebaseerd - dat is fantastisch om te zien."

“Het raceformat hier is een grote stap voorwaarts geweest van AlUla op het gebied van ontwikkeling voor race-opwinding, maar het is nog in de beginfase en er is nog een weg te gaan. Je moet opnieuw analyseren, en ik denk dat we steeds meer glimpen van zulke geweldige autoraces blijven zien en dit zal zich blijven ontwikkelen tot een superspektakel naarmate we verder gaan. Onthoud dat niemand dit ooit eerder heeft gedaan, en je moet ruimdenkend zijn en accepteren dat je gaat leren en het elke keer spannender maakt."

"Ik hou van dit hele kampioenschap en in de rol van teambaas - ik ben nog steeds zo competitief, ook al rijd ik niet echt. Hoe dan ook, we hebben de twee beste coureurs in de auto die het veel beter doen baan dan ik kon - en ik kon niet gelukkiger zijn!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS