Formule 1

Nico Hulkenberg in de startblokken om Perez te vervangen voor Britse GP na positieve Covid-19-test

Uitgegeven door Peter Vader • 31 juli 2020 07:27 • Print artikel

Het is nog niet officieel bevestigd, maar de geruchten circuleren dat Nico Hülkenberg de vervanger is van Sergio Perez voor de Britse GP na diens positieve Covid-19-test, zoals begrepen en geschreven door Inside Racing. De sympathieke Duitser, die zelfs Nederlands spreekt, verliet de Formule 1 eind vorig jaar en werd vervangen door Esteban Ocon bij Renault voor 2020. Hij reed daarvoor vijf seizoenen voor het team dat toen reed onder de naam Force India. Aanvankelijk als reservecoureur, voordat hij voor hen racete in 2012 en tussen 2014-2016.

null

Hülkenberg keert terug nadat Perez aanvankelijk "niet overtuigend" testte voor Covid-19, voorafgaand aan de race van komend weekend op Silverstone, voordat hij donderdag als positief werd bevestigd na een tweede test. Racing Point heeft wel een overeenkomst gesloten met Mercedes om hun reservecoureurs in te kunnen zetten, mocht de behoefte aan vervanging van hun gebruikelijke coureurs zich voordoen.

Stoffel Vandoorne is echter niet beschikbaar, terwijl hij zich in slechts negen dagen voorbereidt op zes Formule E-races om dat kampioenschap in Berlijn af te ronden. En het is duidelijk dat teameigenaar Lawrence Stroll de ervaring van Hülkenberg verkiest boven Esteban Gutierrez, die sinds het verlaten van Haas eind 2016 niet heeft deelgenomen aan de F1.

Nico zelf heeft negatief getest op Covid-19 en heeft al een stoel gepast in de Racing Point-fabriek in Silverstone, om zodoende vrijdag klaar te zijn voor de training.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS