Formule 1

'Nico Hulkenberg en Daniil Kvyat op lijstje van Williams als George Russell vertrekt'

Uitgegeven door Bart • 11 juli 2021 17:13 • Print artikel

Het silly season in de Formule 1 begint al weer aardig op gang te komen. Lewis Hamilton heeft inmiddels zijn contract bij Mercedes verlengd, maar het tweede stoeltje is voer voor discussie. Valtteri Bottas maakt daar nog altijd aanspraak op, maar de wereldkampioen van de laatste zeven jaar zou ook kunnen kiezen voor George Russell.

George Russell


De beslissing van Mercedes heeft directe gevolgen voor klantenteam Williams. Als Russell de kans krijgt, lijkt Bottas de beste papieren te hebben voor een terugkeer naar het team waar het voor hem allemaal begon. Volgens F1-journalist Lawrence Barretto heeft Williams een lijstje met coureurs klaarliggen en is het niet zeker dat de afvaller van Mercedes sowieso naar het team komt.

"Als Mercedes voor Bottas kiest, zal Russell bijna zeker bij Williams blijven", zo schrijft Barretto op de site van de Formule 1. "Als Mercedes voor Russell kiest, zal Bottas wellicht de tegenovergestelde weg bewandelen. De Fin gaat dan terug naar het team waar het voor hem in 2013 allemaal begon. Williams zal zijn ervaring heel goed kunnen gebruiken."

Bottas reed in vier seizoenen niet onverdienstelijk voor Williams, maar er is volgens Barretto concurrentie. "Er staan meerdere coureurs op het lijstje. Naast Bottas zijn dat een andere oud-coureur van Williams Nico Hulkenberg en voormalig Red Bull-coureur Daniil Kvyat. Daarnaast is wellicht Pierre Gasly beschikbaar als zijn contract niet verlengd wordt. Andere opties zijn Dan Ticktum en Guanyu Zhou. Nicholas Latifi lijkt een blijvertje voor 2022. Hij heeft het moeilijk ten opzichte van Russell, maar is redelijk steady in zijn prestaties."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS