Formule 1

Nico Hulkenberg baalt een beetje van P7: "We werden gedwongen tot een extra pitstop"

Uitgegeven door Bart • 10 augustus 2020 09:01

Nico Hulkenberg was op weg naar een goed resultaat, maar viel in de slotfase een paar plaatsen terug door een late pitstop. Hierdoor eindigde de Duitse invaller voor Sergio Perez op de zevende plaats. Na afloop baalden Hulkenberg een beetje van zijn verloren vijfde plaats. "We werden gedwongen tot een extra pitstop", aldus de Hulk in een reactie bij Sky Sports F1.



"We hadden een paar aardig grote blaren op beide achterbanden", vervolgt Hulkenberg. "De vibraties werden binnen twee a drie ronden steeds heviger. De banden hadden het niet tot het einde van de race gered. Dat was jammer, want we hadden de hele situatie erg goed onder controle. Die tweede set banden voelde heel anders aan. Het was ook een hardere compound en voor mij werkten ze niet goed."

Voor Hulkenberg was het zijn eerste race in negen maanden, nadat hij vorige week op het laatste moment moest afhaken. In de kwalificatie versloeg hij Max Verstappen en mocht als derde starten. "Deze ga ik morgen zeker wel voelen. Mijn rug, mijn spieren. Gelukkig gebeurde er in de race niet zo veel, dit was voor mij al actie genoeg."

Nico Hulkenberg

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS