Formule 1

Nico Hülkenberg maakt indruk. Is hij onderweg naar Mercedes? "Hij is in ieder geval een goede kandidaat"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 augustus 2020 13:30 • Print artikel

SILVERSTONE - Nico Hülkenberg reed dan niet de Grand Prix van Engeland, doordat zijn auto niet startte, toch heeft de Formule 1-coureur in de Racing Point indruk gemaak op Mercedes als vervanger van Sergio Pérez. Tegenover het Duitse RTL zegt teambaas Toto Wolff dat de coureur officieel opgenomen kan gaan worden in de lineup van het team uit Brackley.

Nico_Hulkenberg_wint_met_Porsche_24u_van_Le_Mans RX foto Peter Vader

“Wat hij op vrijdag liet zien was echt solide”, begint de Oostenrijker. “En ook op zaterdag binnen het framework van wat verwacht mocht worden. Positief… Ik denk dat hij iets echt goeds heeft afgeleverd. Als je negen maanden niet in de auto zit, dan is dat een erg solide prestatie. Het spijt me dat hij niet de race niet kon rijden.”

Wanneer Wolff vervolgens gevraagd wordt over de mogelijkheden van Hülkenberg bij Mercedes, reageert hij positief. “Hij is in ieder geval een goede kandidaat”, aldus de teambaas. “Een Duitse coureur kan altijd een interessant idee zijn. Zelfs als reservecoureur. We moeten simpelweg kijken naar de algemene situatie. Wat willen we volgend jaar bereiken met onze line-up?"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS