Formule 1

Neemt Lewis Hamilton gridstraf in Monza? "We hebben allemaal problemen met de motoren"

Uitgegeven door Bart • 10 september 2021 15:17 • Print artikel

Dit Formule 1-seizoen telt maar liefst 22 races en de teams kunnen slechts drie verschillende motoren gebruiken. Bij een vierde krachtbron volgt een gridstraf. Sergio Perez nam die na een mislukte kwalificatie in Zandvoort, maar ook Max Verstappen en Lewis Hamilton ontkomen er niet aan. Je wilt die straf het liefst incasseren op een circuit waar je makkelijk kunt inhalen.

Lewis Hamilton


In Monza is inhalen heel goed mogelijk en dus denkt Mercedes aan het vervangen van de motor bij Hamilton. Teambaas Toto Wolff zei na afloop van de eerste vrije training bij Sky Sports F1 dat er over gesproken is. "We hebben allemaal hetzelfde probleem met de motoren. We vragen veel van de motoren en het is de vraag hoeveel slijtage ze iedere race oplopen. We denken erover na om dit weekend een gridstraf te nemen."

In de eerste training was Hamilton ruim sneller dan Verstappen, al denkt Wolff dat Red Bull nog wat achter de hand heeft. "We hebben van Red Bull maar n run met een opgeschroefde motor gezien en dat was vroeg in de sessie met Perez. Zij hebben met de motor nog drie tiende over, maar wij hebben nog niet op de zachte band gereden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS