Formule 1 • MOTO GP

Nederlandse leeuw met speciale oranje kleurstelling + FOTO'S LIVERY:

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 april 2024 20:30

Oranje boven! Het Pata Yamaha Ten Kate Racing team heeft vrijdagavond een speciale kleurstelling gepresenteerd waarmee Glenn van Straalen dit weekend op het TT Circuit Assen zal racen. Speciaal voor de thuisrace van de Nederlandse coureur en het Nederlandse team is de Yamaha YZF-R6 voor een groot deel in het oranje gehuld.

Nieuwe livery Pata Yamaha Ten Kate Racing Glenn van Straalen


In het bijzijn van een groot aantal sponsoren en relaties heeft het Nederlandse Pata Yamaha Ten Kate Racing samen met Glenn van Straalen vrijdagavond een speciale kleurstelling onthuld. Tijdens de presentatie op het TT Circuit Assen werd de machine gepresenteerd waarmee de 23-jarige coureur op zaterdag en zondag aan de start zal verschijnen van de twee World Supersport races.

Naast het onthullen van deze speciale kleurstelling ontvingen vijf klanten van Ten Kate Racing Products hun Yamaha R1 GYTR Pro, een limited edition motorfiets ter ere van het 25-jarig bestaan van de Yamaha R1. Er worden slechts 25 stuks geproduceerd van deze machine die vrijwel identiek is aan de R1 waarmee onder andere Jonathan Rea deelneemt aan het World Superbike kampioenschap. De zesvoudig wereldkampioen was erbij om deze bijzondere motorfietsen te overhandigen aan hun eigenaren.

Pata Yamaha Ten Kate Racing


Glenn van Straalen: “Ik vind de speciale kleurstelling heel gaaf. Het is echt mooi geworden en ik ben blij met het resultaat. Het is natuurlijk een heel bijzonder raceweekend hier op het TT Circuit Assen en ik denk dat we nu wel op gaan vallen. Ik wil alle sponsoren, partners en verdere betrokkenen van zowel het team als van mijzelf bedanken en ik kijk er naar uit om dit weekend voor het Nederlandse publiek te racen.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Het raceweekend in Assen is voor ons natuurlijk altijd heel speciaal. Zoals we de laatste jaren gedaan hebben proberen we iedere keer weer iets bijzonders te doen voor onze thuisrace. Dat doen we dit jaar niet met beide rijders maar hebben we hier in Assen iets speciaals met Glenn en zullen we dat in Misano doen met Stefano. We zijn daar enorm trots op en het maakt onze thuisrace daardoor nog net iets specialer. Het feit dat we dit jaar weer aan de start staan met een Nederlander maakt het een uniek verhaal. We zijn blij dat we dit samen met Glenn kunnen doen en kijken uit naar de twee races op het TT Circuit Assen dit weekend.”

De eerste World Supersport race op het TT Circuit Assen over achttien ronden gaat zaterdagmiddag om 15:15 uur van start. Daarin starten de twee toppers van het Pata Yamaha Ten Kate Racing van de eerste startrij. Race 2 begint zondagmiddag ook om 15:15 uur.

Glenn Van Straalen, Kervin Bos, Pata Yamaha Ten Kate Racing, Pirelli Dutch Round, TT Circuit Assen


Pata Yamaha Ten Kate Racing samen met Glenn van Straalen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS