Formule 1

Moet Lewis Hamilton zich zorgen maken? Is Mercedes in verval aan het raken? "Alles valt of staat met..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 juni 2020 06:10

De geruchten dat Toto Wolff vertrekt bij het F1-team van Mercedes gaan al een tijdje rond. De teambaas voedt deze geruchten ook zelf, doordat hij aandelen gekocht heeft van Aston Martin. Inmiddels is het duidelijk dat het hoofd van de motoren afdeling Andy Cowell vertrekt uit Brackley. Begint het team van de Zilverenpijlen langzaam uit elkaar te vallen en komt er een einde aan het dominante tijdperk?

Lewis Hamilton Toto Wolff F1 Mercedes

“Het begint erop te lijken dat het team uit elkaar aan het vallen is”, zegt Ted Kravitz in de Sky Sports vodcast. “Cowell lijkt zijn vrienden binnen Mercedes vertelt te hebben dat hij geen ander team in gedachten heeft, maar gaat hij echt vertrekken zonder de garantie dat hij in staat is om ergens anders te gaan werken? Cowell is niet het grootste probleem, omdat hij nog steeds vervangen kan worden.”

“Alles valt of staat met Toto Wolff. Er zijn goede mensen die andere medewerkers in de organisatie kunnen vervangen, maar als Toto vertrekt gaat Lewis Hamilton zich ècht zorgen maken. Dan lijkt de dominantie te verdwijnen, zoals uiteindelijk met ieder dominant team gebeurt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS