Formule 1

Mick Schumacher vertelt over 'uitputtende' strijd voor uitstel 2025 in Alpine-geruchten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 juni 2024 06:00

Mick Schumacher heeft toegegeven dat het 'vermoeiend' is om te werken aan nog een kans in de F1. De coureur geeft de hoop op een stoeltje in 2025 niet op, ondanks een 'slopende laatste paar jaar'.

#mickschumacher #schumacher #michaelschumacher #f1 #KeepFightingMichael


In een interview met dagblad The Independent schetst Schumacher de emotionele uitdagingen van zijn pogingen om een nieuwe kans in de F1 te verdienen na zijn vertrek bij Haas. Hij staat open voor kansen buiten het aan hem gelieerde Mercedes en Alpine in zijn zoektocht naar een tweede kans in de F1 en onthult dat 'elk team een waardevolle optie' voor hem is.

"Je weg terugvechten is vermoeiend. Je krijgt een taart voorgeschoteld die heel lekker is, maar je mag hem niet opeten. En je moet toekijken hoe iedereen ervan eet. Het is zwaar, maar ik weet waarom ik het doe. Hoe ik twee jaar geleden was heeft iets te maken met de persoon die ik nu ben. F1 is een droom die ik al heb sinds ik vijf jaar oud was en ik ben er nog niet klaar voor om die droom los te laten", zegt de zoon van de legendarische Michael Schumacher.

"Soms heb je het gevoel dat je een kans maakt, maar dan gebeurt het eigenlijk nooit omdat er iets anders gebeurt. Het was een emotionele achtbaan en een slopende laatste paar jaar, maar ik werk aan mijn weg terug. Misschien schrijf ik wel mijn cv en stuur ik die naar mensen. Het is nooit een geheim geweest: mijn doel is om weer aan het werk te gaan. Ik heb op meerdere manieren laten zien dat ik in staat ben om kampioenschappen te winnen. Het is gewoon een kwestie van in iemands schema passen: past het in hun plan?"

#KeepFightingMichael
Voor Mick Schumacher is het een onmogelijke opgave om in de sporen te treden van zijn succesvolle vader Michael Schumacher. Mocht je overigens ooit in de buurt van Keulen zijn, plan dan een bezoek aan Motorworld, daar staat heel veel moois uit de loopbaan van Der Schumi. Van Benetton F1 tot Jordan en een hele vloot F1 Ferrari's! En van bokalen tot alle helmen en racepakken van Schumacher. Bekijk hieronder eens de preview wat je te wachten staat:#schumacher #michaelschumacher #f1 #KeepFightingMichael

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS