Autosport NL • Renault Clio Cup

Michael Bleekemolen heeft zijn wilde haren nog niet verloren met zege en twee podiums

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2015 15:47

Assen – De coureurs van Team Bleekemolen hebben tijdens de Finaleraces op TT Circuit Assen in beide races alle podiumposities voor zich opgeëist. In de eerste race op zaterdag kwam Michael Bleekemolen als eerste over de finish, op de bumper gevolgd door zoon Sebastiaan en René Steenmetz. Melvin de Groot werd vierde. In de tweede race was De Groot de sterkste Team Bleekemolen-coureur, Steenmetz werd tweede en Michael Bleekemolen pakte opnieuw een podiumplaats.

Bleekemolen op podium

Op zaterdagochtend tijdens de kwalificatie was Sebastiaan Bleekemolen, na zijn afwezigheid tijdens de vorige races op circuit Zolder vanwege verplichtingen in Amerika, dit keer heer en meester. Hij pakte de poleposition voor beide races. Ook de andere rijders van Team Bleekemolen waren duidelijk sneller dan de overige deelnemers, waardoor de twee eerste startrijen in beide races geheel voor Team Bleekemolen waren. Jammer genoeg waren er tijdens de afsluiting van het seizoen nog maar acht deelnemers aan de Clio Cup Benelux en dat is veel minder dan deze mooie klasse verdient.

De eerste race van 30 minuten ging zaterdagmiddag om 17.45 uur van start op een droge baan. Al in de eerste ronde werd duidelijk dat dit een bijzonder spannende race zou worden, want de vanaf een derde positie gestarte Michael Bleekemolen wist zijn Clio naast die van zijn zoon te zetten en met een mooie uitremactie pakte de net 66 jaar geworden racenestor de leiding in de race. Sebastiaan viel terug naar de derde positie, maar toen René Steenmetz de aanval opende op Melvin de Groot kon de kampioen van 2014 in dit strijdgewoel profiteren en de tweede positie pakken. De Groot verloor wat terrein omdat hij in het gevecht met Steenmetz even door het gras was gegaan.

Het gat van zo’n zeven seconden reed De Groot echter in vier ronden dicht en zo was de Bleekemolen-expres een feit. Tien ronden lang reden de vier Team Bleekemolen-coureurs bumper aan bumper over TT Circuit Assen. Sebastiaan Bleekemolen wilde zijn vader passeren, maar moest zo heftig verdedigen dat hij aan aanvallen niet toekwam. De Groot op zijn beurt vocht om de laatste podiumplaats met Steenmetz, maar zag geen kans om zijn teamgenoot voorbij te gaan. Na 16 spannende ronden kwam Michael Bleekemolen zo als glorieus winnaar over de finish, op tweetiende seconde gevolgd door Sebastiaan Bleekemolen. Steenmetz werd derde op slechts zeven tienden en De Groot miste het podium net aan op 1.6 seconde. De rest van het veld kwam ruim later over de finish.

Sebastiaan Bleekemolen had op zondagochtend op de drijfnatte baan een goede start, maar kwam even naast de baan en had direct een flinke bonk klei aan zijn wiel. “Ik kon wel doorrijden, maar ik moest de pits in om de klei te laten verwijderen. Jammer, want dat kostte teveel tijd om terug te komen naar de kop van het veld. Melvin de Groot was op de natte baan in zijn element, hij wist bij zijn achtervolgers weg te rijden en zijn kon zijn voorsprong ronde na ronde uitbouwen. René Steenmetz op zijn beurt was sneller dan Michael Bleekemolen, maar kon het gat naar De Groot niet dichtrijden. Sebastiaan Bleekemolen reed na zijn pitstop eenzaam als laatste zijn ronden, die net zo snel waren als die van De Groot maar hem niet dichterbij brachten. Wel wist hij gedurende de race Jos Veldboer nog te passeren, maar meer dan de zevende positie zat er helaas niet in.

Na veertien ronden kwam Melvin de Groot in de laatste race van seizoen 2015 zegevierend over de finish, waarmee hij tevens de tweede positie in het kampioenschap pakte. René Steenmetz werd tweede en daarmee derde in het kampioenschap, Michael Bleekemolen pakte zijn tweede podiumplaats van het weekend en werd zo vierde in het klassement.

Sebastiaan Bleekemolen kijkt terug op een leuk seizoen. “Alle Team Bleekemolen-coureurs hebben het dit seizoen naar hun zin gehad, we hebben mooie races gereden en samen veel plezier gehad tijdens de evenementen. Ik wil alle sponsors en ons hele team ontzettend bedanken voor hun steun, het was weer een prachtig jaar samen!”

Overigens is Jeroen Bleekemolen vandaag jarig!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS