Autosport NL • Renault Clio Cup

Michael Bleekemolen blikt terug en vooruit: "Volgend jaar misschien terug in Porsche Supercup"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 26 juni 2016 14:29

Michael Bleekemolen is een van Nederlands meest succesvolle autocoureurs. De voormalig Formule 1-coureur is inmiddels de 66 gepasseerd maar hij is nog steeds actief. Met de Renault Clio's uit zijn eigen renstal beleeft de geboren Amsterdammer elke race weer plezier en ook vaak successen. RaceXpress.nl sprak met Bleekemolen.


Bleekemolen is al meer dan 30 jaar actief met diverse merkenklassen van Renault. In 1984 werd de snelle Noord-Hollander zelfs tweede in de Renault 5 Turbo Eurocup, achter teamgenoot Jan Lammers. "Wat mij altijd aanspreekt is gelijkwaardige auto's," vertelde Michael Bleekemolen tegen RaceXpress.nl. "In de Clio Cup kun je nog verschillende afstellingen veranderen, maar technisch zijn ze hetzelfde." De vader van autocoureurs Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen wil racen. Dat is de passie van de 66-jarige Bleekemolen is sportief. "Zolang ik actief blijf op het circuit kan ik goed mee komen met de jonge garde. Ik ren af en toe, drink niet, rook niet. Zo blijf ik fit!" Wel geeft Bleekemolen aan altijd competitief te willen blijven. "Zodra ik ronde vijftiende plek moet strijden, stop ik."


Team Bleekemolen heeft een rijke historie in de racerij. Sebastiaan Bleekemolen won de Clio Cup titel in 2002, 2004, 2011 en 2014. Het roemruchte team is ook actief in andere raceklassen. Jarenlang was de Porsche Supercup een vaste klasse voor het team. Tot nu toe was 2013 het laatste seizoen in de klasse. Destijds reden Jeroen Mul, Sebastiaan Bleekemolen en Ben Barker voor het team. Een terugkeer sluit Bleekemolen senior niet uit. "Misschien keren we volgend jaar weer terug in de Porsche Supercup," verklaarde Bleekemolen. "De klasse is ook erg gelijkwaardig en de Porsche blijft ook een erg leuke auto." Michael Bleekemolen ziet het team niet uitbreiden richting de Renault Sport Trophy. "De klasse is nog te klein om aantrekkelijk te zijn." Tegenwoordig wordt de Renault R.S.01 ook in GT3-klassen ingezet. "Bij de balance of performance in de GT3 kun je ook pech hebben, met het gevolg dat je niet vooraan mee kunt rijden," sloot Bleekemolen af.

Team Bleekemolen heeft een volle race agenda. Op zeven en acht juli rijden de coureurs op voormalig F1-circuit Nevers-Magny Cours in Frankrijk met de Clio Cup. Naast de Clio Cup rijdt het team dit jaar nog in de 24H Series, Touring Car Endurance Series en TCR Benelux.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS