Formule 1

Mercedes-teambaas haalt uit: "Het gaat Renault niet om het principe, maar om de punten!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 augustus 2020 08:18

Mercedes-teambaas Toto Wolff haalt uit naar Renault. Het Franse F1-team ging in protest tegen de Racing Point. Het team uit Enstone is van mening dat het een ‘klantenauto’ betreft, met name de wijze waarop deze auto ontwikkeld is. Volgens de Oostenrijker gaat het niet om het principe, maar kan Renault het niet uitstaan dat Racing Point met haar ‘Roze Mercedes’ meer punten heeft.

Toto Wolff F1 Mercedes

“Wie het protest ook verliest, diegene gaat in beroep. Dan gaat het geheel naar de civiele rechter en dan is het helemaal duidelijk”, aldus Wolff tegenover de krant Österreich. Renault zegt dat het protest op de basis van principes is, het principe van de klantenauto en hoeveel informatie er uitgewisseld mag worden. Volgens de Mercedes-teambaas gaat het erom dat Racing Point na de vierde race meer punten heeft binnengehaald dan Renault.

“Ik kan begrijpen dat iemand in protest gaat om zaken verduidelijkt te hebben”, aldus de Oostenrijker. “Renault zegt dat het ze om het principe gaat, maar de waarheid is dat ze tegen het feit zijn dat Racing Point zoveel punten pakt.”

Zelf heeft Wolff geen problemen met het concept van klantenauto’s, waardoor kleine teams competitief kunnen zijn. “Het gaat om de basisvraag: ‘Staan we klantenauto’s toe?’, aldus de teambaas. “Grote teams verdienen er geld mee en de kleine teams presteren beter, een win-win situatie!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS