Autosport Internationiaal Singleseaters • Auto GP

Meindert van Buuren maakt indruk tijdens test: "Zonde van die rode vlag"

Uitgegeven door Casper Bekking • 29 oktober 2013 17:11

JEREZ – Meindert van Buuren heeft zijn stempel gedrukt op de collectieve testsessie van de Auto GP op het Spaanse circuit Jerez de la Frontera. Op de eerste dag zette de jonge rookie de snelste dagtijd neer, op de tweede dag kwam hij slechts 0.04 seconden te kort op de ervaren Hongaar Tamas Pal Kiss. Ook in de middag liet Van Buuren snelle tijden noteren in de bolide van kampioen Ghirelli.


“Het ging lekker!”, blikte Van Buuren tegenover RaceXpress.nl terug. “In de ochtend reed ik op nieuwe banden maar had wat pech met de rode vlag. Net toen ik naar buiten ging voor een snelle run ging de vlag uit, waardoor de banden net niet meer optimaal waren. Vervolgens eindigde ik op vier honderdsten van P1. Zonde van die rode vlag maar al met al een prima resultaat. In de middag hadden we geen nieuwe banden meer maar desondanks ging het lekker. Ik eindigde als vierde en was de snelste rijder op gebruikte banden dus dat was prima.”

De snelle rijder uit Rockanje mengde zich twee dagen lang in de strijd om de topposities: “Het waren twee nuttige testdagen met goede rondetijden. Het was jammer van de code rood in de ochtend maar dat kan gebeuren. Ik heb in elk geval veel kilometers kunnen maken, dat is erg waardevol. Deze resultaten zijn tevens de bevestiging dat ik goed mee kan komen. Het is lekker om met zo'n test aan de winter te beginnen, dit geeft veel vertrouwen.”


De komende weken en maanden wordt bekeken wat de volgende stap is: “We hebben diverse opties voor 2014 maar we moeten kijken welke kant we op willen. Ik heb een hele goede band met MP Motorsport en ik zou graag met hen verder gaan, al is het natuurlijk een eer als het kampioensteam je vraagt om te komen testen! We gaan de komende tijd rustig bekijken welke kant we op gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS