Formule 1

McLaren optimistisch over vooruitgang Daniel Ricciardo: "Een waar genoegen om met hem te werken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 januari 2022 17:20

De racing director van McLaren Andrea Stella zegt dat hij verwacht dat Daniel Ricciardo komend seizoen meer snelheid zal gaan vinden en beter uit de startblokken zal komen. Vooral de eerste seizoenshelft afgelopen seizoen liep moeizaam voor de van Renault overgekomen Australiër.

Andrea Stella in 2020

Al snel werd duidelijk dat Ricciardo moeite had om zich aan te passen aan zijn nieuwe machine. Hij werd verslagen door zijn jonge teamgenoot Lando Norris. Het hoogtepunt was de Italiaanse Grand Prix, waar Ricciardo zijn eerste overwinning in drie jaar boekte. Volgens Stella maakte Ricciardo veel vooruitgang gedurende het seizoen en zal hij tijdens zijn tweede seizoen bij de Britten nog meer vooruitgang boeken.

“We weten dat er meer zal komen van Daniel [Ricciardo]. We hebben in zekere zin een soort ontwikkelingsplan klaar liggen en ik kijk er nu al naar uit om te zien wat we komend seizoen met elkaar voor elkaar kunnen krijgen.”, aldus de ex-race engineer van Fernando Alonso.

Hij vervolgde: “Ik ben erg optimistisch, het is een waar genoegen om samen met hem te mogen werken. Hij draagt bij aan een hele leuke sfeer binnen het team. Dat is een goede basis voor een goede ontwikkeling.”

Ricciardo wist slechts één keer op het podium te eindigen afgelopen seizoen. Dat was tijdens zijn overwinning in Italië. Teamgenoot Norris stapte vier keer op het podium en wist 45 punten meer te scoren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS