Formule 1

McLaren-baas geeft duidelijkheid over verhalen met Audi: "We zijn niet te koop"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 mei 2022 15:00

McLaren geeft duidelijkheid rondom de saga tussen het Britse team en Audi, er komt volgens teambaas Zak Brown geen overname van de Duitse autofabrikant. Hij gaf toe dat er gesprekken zijn geweest tussen McLaren en Audi, dat graag in 2026 zijn intreden wil maken in de koningsklasse. Brown bevestigde dat hij niet akkoord is gegaan met de verkoop van het Britse Formule 1-team.

Zak Brown

In Miami vertelde de Amerikaanse teambaas van McLaren het volgende: "Onze aandeelhouders zijn zeer toegewijd aan McLaren. We hebben wel gesprekken gehad met Audi, maar ons team is niet te koop. We zijn erg toegewijd aan onze toekomst. We doen het heel goed op het circuit. De aandeelhouders hebben forse investeringen gedaan om ons team de middelen te geven die we nodig hebben om weer naar voren te komen. Commercieel doen we het heel goed. Het moreel in het team is echt goed. We hebben geen enkel belang bij de verkoop van het raceteam."
Sinds vorig seizoen is Mercedes weer de motorleverancier van McLaren, Brown sluit tevens niet uit dat McLaren in de toekomst niet met een Audi-krachtbron gaat rijden. "We zullen een buy-out van McLaren niet overwegen. Het is aan Andreas Seidl om te beslissen welke krachtbron hij achterin de raceauto wil hebben, maar alle gesprekken over de aankoop van McLaren zijn een no-go."

In 2020 moest McLaren door de coronapandemie de broekriem aardig aantrekken. Dit was van korte duur nadat MSP Sports Capital aardig begon met investeren in McLaren. "We bevinden ons in een heel sterke positie ten opzichte van 18 maanden geleden. MSP Sports Capital kwam als investeerder in het team. Jullie kennen allemaal de situatie waarin we ons 18 maanden geleden bevonden en dat lijkt nu lang geleden, vooral gezien de stand van zaken nu. Onze voorwaarden voor elke samenwerking zullen zijn dat we het eigendom van het raceteam behouden en als iemand een ander gesprek wil hebben, dan is er geen gesprek mogelijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS