Autosport NL • Autosport NL Diversen

Maxime Oosten en Milan Teekens meteen voorin tijdens eerste ronde Mazda MX-5 Cup; podiums voor Milan en Maxime

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 augustus 2020 07:35 • Print artikel

ZANDVOORT – Na hun succesvolle debuutseizoen in de Mazda MX-5 Cup van vorig jaar bewezen boezemvrienden Maxime Oosten uit Beetsterzwaag en Milan Teekens uit Zoetermeer afgelopen weekeinde hoezeer zij gegroeid zijn als coureurs. Tijdens de eerste ronde van het kampioenschap op het circuit van Zandvoort werd Maxime zondag eerste in de Junior Cup en Milan tweede. Maxime werd bovendien ook nog eens tweede in het algemeen klassement.

Maxime Oosten en Milan Teekens op podium Zandvoort Superprix 2020

“Mijn uitslagen van dit weekend zijn mijn twee beste resultaten in dit kampioenschap tot dusver”, constateerde een blije Maxime droogjes. “Het gaat dus nu al beter dan vorig jaar.” Voor de getalenteerde Fries begon het weekeinde sowieso al uitstekend. Tijdens de kwalificatie was hij naar de tweede plek gedenderd; hij had daarin alleen zijn maatje Milan voor zich moeten dulden. Daarna werd hij in de eerste race ook tweede achter winnaar András Király.

In de tweede race werd hij derde en de gezamenlijke resultaten bleken uiteindelijk goed voor de winst in de Junior Cup en de tweede plaats in het algemeen klassement. Niettemin had Maxime het gevoel dat hij zelfs nog iets beter had gekund. “De start in de tweede race was niet goed”, zei hij. “Ik verloor direct een plek. Daarna kwam nog iemand me voorbij.”

Maxime Oosten door Arie Luyendykbocht Zandvoort Superprix

Maar Maxime had de juiste snelheid om zich te kunnen melden in de strijd om de koppositie. “Het was in eerste instantie lang volgen, later heb ik Király ingehaald. Daarna haalde hij mij weer in. Ik heb veel gevechten gehad. En toen ging Milan eraf. Daar had ik een gelukje mee. Derde was uiteindelijk denk ik wel het maximaal haalbare. Ik ben er tevreden mee.”

Milan Teekens Zandvoort

Voor Milan was het weekeinde met de snelste tijd in de kwalificatie, de derde en vierde plaats in de respectievelijke races en de tweede plek in het totaalklassement van de Junior Cup ook goed, al had het talent uit Zoetermeer er zelf meer van verwacht. “Ik startte in de tweede race van pole en werd vierde algemeen. Dat is natuurlijk nooit leuk”, zei hij. “Ik had de snelheid om vooraan te rijden, had een goede start en kon ook een paar rondes leiden. Toen kwam iemand aan me voorbij. Hij had gewoon een betere exit, daar kon ik niks tegen doen.”

Daarna was het voor Milan de hele tijd stuivertje wisselen. Opnieuw kwam hij een aantal ronden aan kop te rijden. “En toen zat ik weer achter hem. “Natuurlijk wilde ik hem weer voorbij, mijn banden waren nog wel goed, en hij begon te glijden. Ik haalde hem in de Arie Luyendyk-bocht aan de buitenkant in en toen kwam ik in het grind terecht toen ik er al bijna langs was.”

Milan viel terug naar de vierde plaats met een kleine achterstand op de koppositie. “Dat gat kon ik in twee ronden dichtrijden. Daarna was het de hele tijd battelen. Vooraan reden ze met drie, vier auto’s naast elkaar, ik kon er niet langs. Dat was jammer. Maar ik ben blij dat ik de poleposition had, daar krijg je een punt voor, en dat ik de snelste ronde heb gereden. Uiteindelijk heb ik best veel punten gepakt hier, maar ik had natuurlijk het liefst een race gewonnen.”

Nu wacht de volgende ronde van het kampioenschap. Die wordt de komende maand gehouden op het circuit van Assen. De twee vrienden weten dat ze de juiste snelheid hebben. Maxime: “Als we daar goed samenwerken dan moeten we weer goed kunnen scoren. Wie weet kunnen we wel een één-tweetje pakken.”

Maxime Oosten en Milan Teekens worden in hun raceactiviteiten ondersteund door:
Veno Hout
Revis Zwembaden
Sonic Equipement
Houthandel Rollé
Orlimex
Restaurant Binnen in Drachten
Dutz Floors
Dok23
Viersen Transport

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS