Formule 1

Max Verstappen zou Max Verstappen niet zijn...

Uitgegeven door Bart • 17 juli 2021 05:03 • Print artikel

De Formule 1 maakt dit weekend voor het eerst kennis met het fenomeen sprintrace. De korte race over 100 km bepaalt de startvolgorde van de hoofdrace op zondag. Max Verstappen zou Max Verstappen niet zijn als hij niet vol voor de winst zou gaan, ook al staan er slechts drie WK-punten op het spel.

Max Verstappen


Op vrijdag is er slechts ťťn training, waarna de reguliere kwalificatie op het programma staat. Max zegt op Verstappen.com het volgende daarover. "Het is belangrijk om de auto meteen zo goed mogelijk af te stellen. Dat begint natuurlijk al op de simulator op de fabriek. Ik hoop dat we daar goed werk hebben verricht. Tijdens de eerste training proberen we dan de afstelling her en der aan te passen, maar hopelijk is dat niet veel nodig."

De sprintrace wordt een race waarin niet iedereen risico's zal nemen. "Het principe blijft hetzelfde, ik wil die race proberen te winnen. Je houdt natuurlijk wel rekening met de risicoís, maar als je kunt winnen, ga je ervoor. Als je maar niet uitvalt en daardoor achteraan moet starten voor de belangrijkste wedstrijd op zondag", sloot Max Verstappen af.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS