Formule 1

Max Verstappen schat Red Bull en Mercedes gelijkwaardig in: "We kunnen ons geen fouten veroorloven"

Uitgegeven door Bart • 10 september 2021 05:02 • Print artikel

Max Verstappen greep in Zandvoort weer de leiding in de WK-stand, maar moet oppassen deze direct in Monza niet weer te verliezen aan Lewis Hamilton. Het Italiaanse circuit lijkt beter te passen bij de Mercedes, al gaat Verstappen zijn huid natuurlijk duur verkopen. De Red Bull-coureur ziet weinig verschillen tussen beide titelkandidaten.

Max Verstappen


"Ik denk niet dat wij of Mercedes een groot voordeel hebben ten opzichte van de ander", aldus Max op Verstappen.com. "Op Zandvoort kon je in de kwalificatie en de race zien dat onze beide auto's super dicht bijeen zitten en Lewis oefende de hele race druk uit, wat betekende dat we ons geen fouten konden veroorloven op de baan, in de pitlane of aan de pitmuur, en dat deden we niet. Ik denk dat het de kleine details zijn waar je het verschil kunt maken. Als je een raceweekend ingaat, moet je als team hard werken aan de afstelling en het finetunen van de kleine details, daar valt de winst te behalen."

Monza wordt een nieuwe uitdaging voor Verstappen. "Het is de afgelopen jaren niet ons beste circuit geweest. Maar dit jaar zijn we competitiever, dus je weet maar nooit. Als we doorgaan met wat we hebben gedaan, goed samenwerken als een team en elk klein detail nagaan, kunnen we competitief zijn, maar Mercedes heeft misschien een voordeel qua topsnelheid op ons."

"De baan ziet er op papier gemakkelijk uit, maar het is eigenlijk best moeilijk om daar een goede ronde te rijden, omdat de auto met een lage downforce-afstelling en de lange remzone behoorlijk veel beweegt. Het is een hobbelige baan met vrij oud asfalt en de fans daar zijn echt gepassioneerd. Natuurlijk is er altijd veel steun voor Ferrari, maar de fans houden gewoon van Formule 1 en het is geweldig om die energie bij de Italianen te zien."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS