Formule 1

Max Verstappen met Lando Norris in 24 Hours of Le Mans Virtual

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 mei 2020 11:02

Max Verstappen zal op 13 en 14 juni deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans Virtual. De Red Bull F1-coureur zal uitkomen voor Team Redline in een Oreca 07 in de LMP2-klasse. Verstappen vormt een team met Lando Norris, Atze Kerkhof en Greger Huttu en Team Redline doet mee onder startnummer 20. Deze online race, georganiseerd door de ACO, FIA WEC en Motorsport Games, is een groot event in de wereld van simracen.

Max Verstappen Formule 1 Red Bull 24 H of le Mans

Terwijl de echte prototypes en GTE’s pas op 19 en 20 september op het circuit verschijnen voor de 88e editie van 's werelds grootste endurancerace, zullen professionele coureurs en esport-specialisten op 13 en 14 juni plaats nemen in hun simulatorstoelen om deel te nemen aan de grootste esports-endurancerace ooit, de 24 Hours of Le Mans Virtual. De online race, waaraan teams deelnemen die bestaan uit een combinatie van professionele coureurs en simracers, zal wereldwijd op de televisie worden uitgezonden.

Het principe is simpel: teams bestaan ​​uit vier coureurs en moeten bestaan ​​uit minimaal twee professionele coureurs en maximaal twee simracers. Er wordt gespeeld op het spelplatform rFactor 2. Aan de race kunnen maximaal 50 auto’s deelnemen en de te gebruiken auto's zijn een LMP2 of een GTE. De teams zijn vrij om hun eigen livery te kiezen. Coureurswissels zijn verplicht. De minimale rijtijd over het hele evenement is vier uur voor elke coureur. De maximale rijtijd over de hele race is zeven uur voor elke coureur.

Verder zal er onder wisselende weersomstandigheden gereden worden en kunnen beschadigde auto's in de pits gerepareerd worden. Teams kunnen hun eigen setup afstellen om de prestaties te optimaliseren. Tanken en bandenwissels zijn essentiėle criteria. Strategie staat centraal in de race. Een wedstrijdleider bewaakt tijdens het evenement het sportief (rij)gedrag.

De organisatie belooft dat de graphics, productie en afbeeldingen van zeer hoge kwaliteit zullen zijn. Racecommentatoren en pitreporters werken live vanuit een tv-studio in Parijs en VIP-gasten bezoeken ze tijdens de race. De start van de 24 Uur van Le Mans Virtual wordt op 13 juni om 15.00 uur (Nederlandse tijd) gegeven.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS