Autosport Internationiaal Singleseaters • Duits Formule 3

Max Verstappen maakt deze week Formule 3-debuut: "Mooie uitdaging"

Uitgegeven door Casper Bekking • 16 december 2013 03:14

Na diverse succesvolle tests in de Formule Renault 2.0, gaat Max Verstappen binnenkort een nieuwe uitdaging aan. De talentvolle Limburger gaat op uitnodiging van Duits Formule 3-kampioen Motopark een F3-bolide testen. De 16-jarige rijder voert op woensdag en donderdag een tweedaagse testsessie uit op het Spaanse Valencia. Daar stapt de zoon van Jos Verstappen voor het eerst achter het stuur van een Formule 3-auto.


Ondanks de beperkte autosportervaring, verwacht Max weinig aanpassingsvermogen, zo liet hij tegenover Verstappen.nl weten: "Het lijkt me een mooie uitdaging en geweldig om een Formule 3-wagen te rijden. Zo'n auto heeft meer grip dan een FR 2.0 auto, dus je kunt wat harder door de bochten en later remmen. Ik kijk zeker uit naar de test met Team Motopark op Valencia."

De Limburger ziet de test vooral als mogelijkheid om meer ervaring in de autosport op te kunnen doen. De sterke prestaties uit de FR2.0-tests zijn dus ook in andere klassen opgevallen. Toch blijft het vizier gericht op de Formule Renault voor het debuut in de racerij.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS