Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Max Verstappen krijgt steun van Charles Leclerc: "De auto lag ineens op zijn kop"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 juni 2020 04:04 • Print artikel

Ferrari kwam in actie in de online 24 uur van Le Mans in de GTE-klasse met Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi. De Formule 1-coureurs werden vergezeld door de simcoureurs Bonito en Tonizza. Net als het team van Max Verstappen had het kwartet problemen met de software van platform rFactor, waardoor het onmogelijk was om een goed resultaat te behalen.

Max Verstappen Charles Leclerc Ferrari Red Bull Racing F1


Een probleem met de server zorgde ervoor dat Giovinazzi crashte. In de laatste uren van de race parkeerde Leclerc de auto in de muur. Bij Sky praat Leclerc over zijn avontuur: "Ik ben een beetje moe. De race was een ramp. De eerste acht uur gingen vrij goed, we vochten voor het podium."

Dat bleek uiteindelijk verre van haalbaar. "Ik had ook last van een vastzittend beeld, net als Max. Toen had Antonio een probleem met de server. Plotseling stond hij op zijn kop en niet lang daarna stopte de server ineens helemaal. De verbinding werd verbroken en we verloren twintig ronden", zei Leclerc, die wist dat de kansen voor Ferrari toen verdwenen waren. "We moesten de auto naar huis brengen, maar twintig minuten voor het einde verloren we een nog een positie omdat ik de auto in de muur had gezet."

Voor Charles Leclerc was het de eerste keer dat hij zo'n lange simrace had gereden. "Het was erg leuk. Ik wil het graag nog een keer doen als het team het ermee eens is", zei Leclerc, die moeite had om in slaap te vallen. "Dat is niet echt gelukt, want ik wist dat mijn team kanshebber was. Om de tien minuten keek ik op mijn mobiele telefoon, zodat ik niet veel slaap kreeg. Dat was de grootste uitdaging, in slaap kunnen vallen terwijl mijn team aan het racen was."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS